Manic Street Preachers

Vydáno 07.01.2012 | autor: Marta Šindlauerová

Manic Street Preachers je alternativně rocková kapela z britského Walesu založená v roce 1986. Jejími členy jsou James Dean Bradfield (zpěv, sólová a doprovodná kytara, klavír, klávesy), Nicky Wire (baskytara, klavír, zpěv, doprovodná kytara) a Sean Moore (bicí, perkuse, trumpeta, doprovodné vokály).

 

Diskografie:
Generation Terrorists (1992)
Gold Against the Soul (1993)
The Holy Bible (1994)
Everything Must Go (1996)
This Is My Truth Tell Me Yours (1998)
Know Your Enemy (2001)
Lifeblood (2004)
Send Away the Tigers (2007)
Journal for Plague Lovers (2009)
Postcards from a Young Man (2010)
Rewind the Film (2013)
Futurology (2014)

Další články interpreta

Kurt Cobain by slavil 50 let. "Každý užívá svou vlastní formu heroinu," tvrdil lídr Nirvany

Smrt si říká rock 'n' roll

vydáno 20.02.2017

Datum výročí padesáti let od narození jedné z největších rockových hvězd devadesátých let připadá na 20. února. Kurt Cobain ,...

LIVE: Druhý den rakouského Frequency patřil Wolfmother, Foals, Rudimental i The Last Shadow Puppets

Recenze

vydáno 30.08.2016

Také druhý den festivalových radovánek v rakouském St. Poeltenu stál za to. A i tentokrát se vyplatilo navštívit prostory pod jedním ze...

UDG interview: Při koncertě jsme jednou vlezli do vody, do který se nikdo asi 30 let neopovážil ponořit nohu

Rozhovory

vydáno 18.02.2016

Skupina UDG , původem z Ústí nad Labem, která je na české hudební scéně již od roku 1998, vydává po více jak třech letech nové...

TOP 7 videoklipů týdne (34.)

Video

vydáno 12.05.2015

Lake Malawi vypráví příběh o zemřelé dívce, David Coverdale vzpomíná na Deep Purple a Peter Aristone se vyhrabává z rozchodu....

RECENZE: Manic Street Preachers sklouzávají k rutině

Recenze

vydáno 27.08.2014

Manic Street Preachers nejsou úplně běžnou kapelou. Na první možná ano, kdyby jim ovšem nezmizel kytarista, sem tam nehráli u...

Na co se těšit v červenci: 12 tipů redakce

Style

vydáno 02.07.2014

Hlavní červencový hudební program sice probíhá na festivalech, jejichž program je i letos hodně bohatý, přesto to není to...

LIVE: Poklidné kázání Manic Street Preachers

Recenze

vydáno 15.05.2014

Manic Street Preachers je svým způsobem fascinující kapela. Najdete jen málo více politizovaných sestav, přičemž velká část...

12 koncertů, které na jaře nesmíte propásnout

Style

vydáno 31.03.2014

Pop, rock, industrial, taneční hudba i ska, kluby i největší české haly; ani během jarních měsíců nebude nouze o "velké"...

zavřít