ERIC CLAPTON - KONEČNĚ!

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Král bílých bluesmanů ERIC CLAPTON (60) si konečně ve svém koncertním rozpisu vzpomněl na Česko, konkrétně Prahu. V místní Sazka Areně vystoupí 20. července 2006.

ERIC CLAPTON - KONEČNĚ! ERIC CLAPTON - KONEČNĚ!

Od 20. července 2006 už se s nadsázkou v tuzemsku přestane mluvit ve smyslu, že u nás živě hrály a zpívaly (téměř) všechny elitní hvězdy rocku a popu, až na Erika Claptona. Dnes šedesátiletý Angličan (narozen 30. dubna 1945 v Ripley, nedaleko Londýna) oficiálně zveřejnil itinerář jarního a letního evropského turné, které odstartuje ve skotském Glasgow 8. května a zakončí v německém Hamburku pět dní po pražské zastávce.

Clapton, druhdy těžký heroinový a alkoholový závislák, který svou adikci silou vůle před 30 lety přemohl, je nejvýsostnějším bílým bluesrockovým kytaristou a zpěvákem všech dob. Fascinován dřevním černošským blues pronikl do první ligy v 60. letech jako třetina famózního tria Cream (spolu s Jackem Brucem a Gingerem Bakerem zavzpomínal na zašlé časy loňským vystoupením v londýnské Royal Albert Hall - koncert právě vyšel na DVD), aby své aktivity zesílil počátkem 90. let. Po skvělém akustickém záznamu v sérii MTV Unplugged (1992) natáčal v dalších letech jak ortodoxní bluesová alba (např. From The Cradle, nebo Riding With The King s B.B. Kingem či tribute legendárnímu mystikovi Robertu Johnsonovi), tak i autorské desky, na nichž ve spolupráci se Simonem Climiem, prokazoval i modernější, současnější cítění (album Reptile).

Skvostný instrumentalista a skladatel je i přes pokročilý věk stále v centru popularity a v energickém laufu, v rámci zmíneného turné například vystoupí hned sedmkrát po sobě (!) v londýnské Royal Albert Hall.

A ještě důležitá zpráva pro všechny fanoušky - vstupenky na koncert Erica Claptona jsou v prodeji v síti Ticketportal (www.ticketportal.cz).

zavřít