Skyline

Vydáno 07.01.2012 | autor: Dominik Pavliš

Pražská kapela balancující na hraně elektroniky, breakbeatu a popu vznikla již roku 1997. Krom zpěvačky Marky Rybin, kterou fanoušci mohou znát také z uskupiení Gaia Mesiah, v kapele působí také MC Jacob. Toto duo pak doplňuje kytarista Majkii B a zakládající členové DJ Hiffi a bubeník Radek Bureš.

Pokud bychom hledali světové kapely, ke kterým by se dali Skyline přirovnat, jmenovat bychom rozhodně mohli Kosheen či Asian Dub Foundation. Za jejich jedinečnou show, na kterou se jistě vyplatí zajít a vidět osobně, získali také ocenění – na Dance Awards si roku 2004 připsali na konto cenu za Projekt a Koncert roku a v tentýž roce zvítězili také v kategorii Dance/Hip-Hop v rámci ALMA Awards.

Po vydání první desky v roce 2001 se ze Skyline stala jedna z vůdčích kapel scény, soustředěné kolem klubu Roxy. Album bylo označeno za jeden z nejvýraznějších debutů na české taneční scéně. V následujících dvou letech se složení kapely měnilo prakticky ze dne na den. Nakonec se ustálilo do pětičlenné podoby.

Mezi jejich největší úspěchy se jistě řadí předskakování legendě Underworld, turné po Polsku, koncerty různě po Evropě (například Německo či Portugalsko) a také účast na prestižním holandském festivalu Eurosonic.

V roce 2012 opustil kapelu z rodinných a časových důvodů MC NuC, se kterým kapela stále udržuje vřelé vztahy. O tom svědčí i to, že jej pravidelně zve na pódium coby hosta tradičních předvánočních koncertů.

 

Diskografie

Riders in the Store (2001)
Urbanica (2004)
Virginplatonicpanic (2006)
Escapism (2008)
Private Madness, Public Danger (2010)
Fairytapes (2013)
Jungle (2016)

Další články interpreta

LIVE: Skyline ve vyprodané Roxy naplno rozpoutali svoji džungli. Nechyběli dárky, sníh a MC NuC

Recenze

vydáno 15.12.2017

"Domácí" klub Roxy po roce přivítal oblíbené Skyline . Na vyprodaném tradičním vánočním večírku nechybělo rozdávání dárků a...

Nejočekávanější vánoční koncerty: Jelen, Miro Žbirka, Monkey Business a další

Style

vydáno 30.11.2017

Prosinec pomalu klepe na dveře, což mimo jiné znamená, že na nás opět čeká spousta vánočních koncertů. Letos si je pro fanoušky...

TOP 10 nejžhavějších témat první poloviny roku 2017: Rammstein v Praze i kontroverzní dokument Lucie Bílé

Style

vydáno 10.07.2017

O co se v první polovině roku 2017 hudební fanoušci nejvíc zajímali? Podívali jsme se do statistik uplynulého pololetí, abychom našli...

LIVE: Majáles v Brně aneb Jeden velký studentský mejdan. Zazářili No Name, Mandrage nebo Mydy Rabycad

Recenze

vydáno 07.05.2017

Svůj průvod zakončil Majáles v sobotu 6. května na Brněnském výstavišti. K vidění byla stejná show a stejný program jako v Hradci...

Květnové koncerty: Přijedou k nám Kiss, Depeche Mode, Rammstein, Deep Purple, The Kooks a mnoho dalších

Style

vydáno 03.05.2017

Květen bude patřit ke koncertně nejnabitějším měsícům tohoto roku. Vždyť kdy jindy se u nás tak rychle za sebou sejdou zvučná...

LIVE: TOP 8 koncertů Pražského Majálesu - Tomáš Klus bosý v bahně, ohnivé Rybičky 48 i pompézní Mandrage

Recenze

vydáno 30.04.2017

Také letošní Pražský Majáles byl nabitý festivalovými hvězdami. Počasí sice udělalo z areálu v Letňanech bahenní lázně, ani ty...

LIVE: Miloopa a Klara And The Pop - Svěží závan elektropopu v pražské Akropoli

Recenze

vydáno 30.04.2017

Mezinárodní festival Mladí Ladí Jazz navazuje na tradici jazzové hudby v českém prostředí, zároveň se ji snaží obnovit a přilákat...

Kam na Majáles: 10 tipů, kde oslavit jaro, mládí a dobrou hudbu

Style

vydáno 06.04.2017

Majálesová sezóna pomalu přichází, už v druhé polovině dubna nás čekají první oslavy jara, mládí a dobré hudby. Pro milovníky...

zavřít