Ceny Apollo už za 8 dní, v nominacích jsou Tata Bojs i David Koller

Vydáno 10.01.2012 | autor: redakce

Finále hudebních cen Apollo se blíží. Slavnostní udílení prvního ročníku Ceny české hudební kritiky se odehraje již 19. ledna na Nové scéně Národního divadla. Během večera vystoupí většina nominovaných, včetně Tata Bojs, Davida Kollera nebo Bonuse.

Ceny Apollo už za 8 dní, v nominacích jsou Tata Bojs i David Koller Ceny Apollo už za 8 dní, v nominacích jsou Tata Bojs i David Koller


cena apolloCeny Apollo jsou ceny české hudební kritiky, které reagují na současnou neuspokojivou situaci na poli odborných hudebních cen v České republice. Ceny mají za cíl zvýšit povědomí o kvalitní české populární hudbě a zároveň finančně odměnit ty interprety, kteří si odměnu opravdu zaslouží. K tomuto účelu bylo založeno občanské sdružení (o.s.) České hudební kritiky.

Zákládajícími členy o.s. České hudební kritiky jsou hudební publicisté Marek Gregor, Pavel Kučera a Tomáš Tenkrát. Do projektu bylo dále osloveno víc než osmdesát hudebních publicistů, kritiků a hudebních dramaturgů z rozhlasu i televize, aby pomohli vybrat to nejzáslužnější z domácí hudební scény. Svoji účast potvrdilo a do hlasování se zapojilo jedenasedmdesát z nich, čímž vznikla tzv. široká porota.

Během slavnostního večera, který se koná 19. ledna na Nové scéně Národního divadla v Praze, bude vítězi předána umělecká trofej z rukou výtvarníka Maxima Velčovského a šek na 60 000 Kč od Ochranného svazu autorského (OSA). Dále zahraje většina interpretů nominovaných na cenu APOLLO 2011: David Koller, Tata Bojs, Midi Lidi, Dikolson, Floex a Bonus. Večerem bude provázet Jakub Kohák.

Nominovaní interpreti:

Bonus
Dikolson
Floex
David Koller
Midi Lidi
Prince Of Tennis
Tata Bojs

zdroj: www.apollo.cz, map
zavřít