VAMPÍRSKÝ METAL V MATRIXU

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Slabší povahy by se měly 29. ledna vyhnout žižkovskému klubu Matrix. Ten totiž přivítá krvelačné Italy THEATRES DES VAMPIRES. Přečtete si přímo ďábelský rozhovor se zpěvačkou této goticko-metalové formace.

VAMPÍRSKÝ METAL V MATRIXU VAMPÍRSKÝ METAL V MATRIXU

THEATRES DES VAMPIRES

Italská skupina Theatres des Vampires vznikla roku 1994 a její hudba je směs gotiky a metalu, je jedna z prvních kapel stylu, kterému se později začalo říkat „vampírský metal“. V čele se svojí zpěvačkou Sonyou Scarlet (viz rozhovor) přijíždí 29. ledna do Matrixu, kde vystoupí spolu s trutnovskými LIVORES MORTIS a projektem MULPHIA. Akci doplní Ghost Cafe djs.



Zpěvačka Sonya Scarlet pro Proyecto Gothika:

Theatres des Vampires jsou spojeni s upírskými tématy. Jak vznikla tahle myšlenka?
 Opona se nad kapelou Theatres des Vampires zvedla roku 1995 vydáním dema “Nosferatu eine symphonie des grauen“. Tento krvavý projekt se zrodil na základní idee dvou členů kapely, kytaristy Roberta a dřívějšího zpěváka Alexandra. Sdíleli spolu vášeň pro upírství, speciálně pro novely Anne Rice, odkud pochází i naše jméno, z novely Interview with a Vampire. Díky tomu se rozhodli vložit svoje nadšení pro krev a vampirickou kulturu do hudebního projektu Theatres des Vampires. Bylo to skvělé propojení, které se posílilo příchodem Fabiana, našeho klávesisty, který dal tomuto projektu hororovou atmosféru, kterou můžete slyšet na našich CD. Na našem posledním CD vypráví všechny naše texty o posedlosti krví, nenávisti, smrti a sexu. Myslím, že vampirismus není jen o černém oblečení a pití něčí krve. Vampirismus je kultura, emoce, extáze, vampirismus je jiný stav mysli, nemrtvá existence.

Hudba TDV je v mnoha případech plná symfonické atmosféry, která nás přenáší do minulosti. Jak jste se dopracovali k takovému filharmonickému konceptu?
Pocházíme z Itálie, což je země opery, klasické hudby a klasických skladatelů minulosti, jako Vivaldi a Pagani. Myslím si, že hluboko v naší duši jsme tím ovlivněni, protože je to součást naší kultury, součást našeho hudebního backgroundu. Ve vaší kapele se vynořují satanistické motivy. 

Co pro tebe reprezentuje obrázek ďábla?
Nemůžu věřit bohu pekla vytvořeného a vypodobněného křesťany, jako napůl člověka a napůl kozla. Bůh a ďábel kráčejí spolu, nic není odděleno a ničemu není tak jednoduché rozumět. Nevěřím křesťanské církvi, nevěřím jejich Bohu, nenávidím lidi kteří předstírají milosrdnost, kteří vypadají že se o tebe zajímají ve jménu zasranýho boha, nepotřebuju jejich pokrytectví, nepotřebuju je vůbec, zničili pravý význam pradávných symbolů. Já jsem Satan, Satan je uvnitř mě, Satan je vědění, moje polovina, můj duševní vůdce a on se nestará o kostel, papeže a takovýhle shit, protože není lidský výmysl, Satan je něco, co poznáš skrze poznání sebe a svojí duše. Je velmi těžké tvrdě pracovat na poznání, jestliže chceš jít hlouběji a hlouběji. Uvnitř tebe jsou skryté možnosti porozumět mnoha viditelným i neviditelným věcem, je tam jiný svět okolo nás, který začíná zevnitř, ale lidé jsou často slepí a nevidí ho.

Jak vypadají vaše koncerty?
Jsme dramatická kapela, hudba je vždy na prvním místě, ale jak náš název napovídá, používáme naše těla, krev, masky a další prvky. Já studuju divadlo, literaturu a film na univerzitě, pro mě je to reálná vášeň. Myslím, že tělo a hlas jdou ruku v ruce. Když jsem na pódiu, dělám všechno, co v ten moment cítím, hraju si se svým tělem stejně jako si hraju se všema mejma ďábelskejma hračkama na jevišti. Smyslnost je důležitá součást mojí osobnosti, ale v násilné formě chci mentálně znásilnit lidi, co se na nás přišli podívat na koncert. Vampirismus je velmi erotická záležitost, máš tu sex skrze krev, nejlepší extázi, jakou kdy můžeš mít... V Londýně jsem spálila fotku nového papeže a kříž, na jeviště jsem vešla v černé masce a černých šatech, řízla jsem se do ruky ostřím dýky a dala mojí krev našim fanouškům. Byl to pro ně nesmrtelný dar, tak smyslný a silný... byla jsem vzrušená a žádostivě jsem se dívala na jejich tváře potřísněné mojí krví. Miluji tenhle pocit, cítím se díky němu stále naživu.



www.theatres-des-vampires.com
zavřít