SUNSHINE MAJÍ NOVÝ VIDEOKLIP

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Nový klip SUNSHINE ke skladbě Victoria´s Secret Blackmail si vás prý doslova obmotá, aspoň to tedy tvrdí jeho tvůrci ze Stilking Films. Kapela má i nové fotky, nabízíme vám ukázku.

SUNSHINE MAJÍ NOVÝ VIDEOKLIP SUNSHINE MAJÍ NOVÝ VIDEOKLIP

Na první pohled by se mohlo zdát, že nový videoklip Sunshine (Universal Music) „Victoria´s Secret Blackmail“, který vznikl pod vedením mladého režiséra Jana Kalvody v produkci společnosti Stillking Films, se skládá z řady samostatných a zdánlivě nesourodých záběrů. Když si však tento hudební kousek vychutnáte od začátku až do konce, zjistíte, že celý příběh spojuje svazek destruktivních kabelů, které se nenápadně odplíží z dohledu Sunshine, aby se vydaly na svou vlastní cestu a „poradily“ si se vším, co jim příjde do cesty: od zařízené kanceláře nebo auta po obchod s luxusním dámským prádlem a lednici. Stanete se tak svědky řady scén, které střídají vtip a černý humor s prvky hororu a obsahují množství skrytých detailů či dvojsmyslností.

Ve spojení se syrovým přesto melodickým zvukem Sunshine si vás nový klip doslova obmotá kolem prstu a rádi se na něj podíváte i několikrát za sebou. S nápadem na natočení přišel Jan Kalvoda, který je autorem scénáře a režisérem v jedné osobě, již v průběhu léta. „Celý koncept nabízel spoustu kreativní svobody a byl natolik zajímavý, že jsme se rozhodli tento projekt produkčně i finančně podpořit a pomoci Honzovi s jeho realizací,“ vzpomíná Lenka Rosolová, výkonná producentka Stillking Films. Po několika schůzkách na Universal Music a konzultacích s kapelou dostal Jan Kalvoda volnou ruku k jeho natočení.

Dvoudenní natáčení „Victoria´s Secret Blackmail“ probíhalo v polovině prosince 2005 na třech lokacích v Praze za účasti skromného, ale oddaného filmového štábu, v čele s producentem Honzou Daczickym a skupinou, která se v několika záběrech objevuje při živém vystoupení na střeše Domu odborových svazů. Na výrobě se podílelo post-produkční studio UPP, ale za tajemstvím pohybujících se kabelů se neskrývají žádné speciální trikové efekty a všechny záběry byly natáčeny v reálu. K dokonalému výslednému efektu pak dopomohl především kameraman Martin Matyášek a střihač Filip Malásek, kteří jsou uznávanými mistry svého oboru.



JAN KALVODA

Režisér Jan Kalvoda je od ledna 2005 exkluzivně zastupován produkční společností Stillking Films. Začátek jeho režijní kariéry sahá do doby, kdy ještě pracoval jako copywriter v reklamní agentuře Leo Burnett, kde natočil několik reklamních spotů, které mu za krátkou dobu vynesly celou řadu domácích i zahraničních ocenění. Tím nejznámějším a nejkontroverznějším je pak spot „Hymna“ pro Greenpeace. V loňském roce se spotem „Speeding“ pro UAMK vyhrál i prestižní soutěž Young Director Awards pořádanou v průběhu reklamního festivalu v Cannes. Za sebou má již celou řadu dalších projektů, ale „Victoria´s Secret Blackmail“ pro skupinu Sunshine je jeho vůbec prvním hudebním videoklipem.

Michaela Olexová, Stilking Films, foto Petr Konečný
zavřít