Anthony Kiedis je po operaci, Red Hot Chili Peppers posouvají turné

Vydáno 11.01.2012 | autor: redakce

Frontman Red Hot Chili Peppers byl nucen odložit americké turné kapely kvůli zranění nohy. Anthony Kiedis musel podstoupit operaci, ze které se nyní zotavuje.

Anthony Kiedis je po operaci, Red Hot Chili Peppers posouvají turné Anthony Kiedis je po operaci, Red Hot Chili Peppers posouvají turné


rhchp_hpZpěvák prodělal operaci, při níž mu byly odstraněny rozdrcené kosti u palce pravé nohy, a také opraveny oddělené šlachy.

Frontman Red Hot Chili Peppers absolvoval první zákrok už v roce 2007, kdy během koncertu v rámci turné k desce Stadium Arcadium nešikovně seskočil z bicích na pódium a špatně došlápl. Kiedis přesto pokračoval v turné i se zlámanými kostmi, a nyní si staré zranění vyžádalo svoji daň. Zpěvák byl viděn na basketbalovém zápasu v Los Angeles, kam se přibelhal o berlích po korekční operaci.

Zrušené termíny byly nyní přesunuty na duben, kdy kapela odjede turné po Americe a poté se vydá do Evropy. Koncert v České republice, který se má konat 27. srpna pod širým nebem v pražské SynotTip Aréně, by zatím neměl být ohrožen.

Red Hot Chili Peppers si během turné nejen naživo otestují jejich poslední desku I´m With You, ale zároveň vyzkoušejí i nového kytaristu Joshe Klinghoffera, který v kapele nahradil Johna Fruscianteho.

RHCP vyrážejí na koncertní turné po čtyřech letech, a hodlají na něm vydržet až do roku 2013. V Praze se objeví přesně na rok a den poté, co vyšel výsledek společné studiové práce s novým kytaristou pod názvem I'm With You, produkce se ujal Rick Rubin a jeho vydání předznamenal singl The Adventures of Rain Dance Maggie. Začátkem října vyšel druhý singl Monarchy of Roses.



text: map, foto: archiv 

anthony-kiedis-dgg-015540
zavřít