My Chemical Romance, AFI a Alkaline Trio vytvoří novou superskupinu

Vydáno 12.01.2012 | autor: redakce

Členové kapel My Chemical Romance, Alkaline Trio a AFI, které v současnosti s mnoha dalšími představují americký alternativní rock, se rozhodli spojit své síly ve společném projektu.

My Chemical Romance, AFI a Alkaline Trio vytvoří novou superskupinu My Chemical Romance, AFI a Alkaline Trio vytvoří novou superskupinu


my-chemical-romance-arriving-the-2011-nme-awards-my-chemical-romance-19589774-594-396Frontman Alkaline Trio zapojil do svého sólového projektu Matt Skiba And The Sekrets basáka z AFI Huntera Burgana a bubeníka My Chemical Romance Jarroda Alexandera.

„Vytvořit něco na vlastní pěst a rozhodovat o tom, kdo co bude hrát a jak budou písně strukturované, byla zábava. Miluju práci s mýma kámošema z Alkaline Trio, ale vytvořit rockovou desku, která by byla jen moje, bylo něco, co jsem si dlouho přál," říká Skiba.

Debutové album této superskupiny s přeběžným názvem Babylon by mělo vyjít ještě koncem tohoto roku.

My Chemical Romance na svoji desku tolik nespěchají, její vydání plánují až na léto příštího roku. Kapela, která nedávno ukončila turné k desce Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys z roku 2010, nyní pracuje na novém materiálu.

Kolem dění v kapele AFI je zamlženo. V září loňského roku se na jejich oficiálním fóru objevila zpráva od frontmana Davida Havoka o tom, že se kapela rozpadá. Tuto informaci však management skupiny popřel s tím, že šlo o hoax. Informace o chystaném albu či plánovaných koncertech však zatím nejsou. 



text: map, foto: archiv
zavřít