Británie volí album roku: Vyhraje Adele, PJ Harvey nebo Coldplay?

Vydáno 13.01.2012 | autor: redakce

Slavné Brit Awards se blíží! Už 21. února bude jasno, kdo získá cenu za nejlepší album roku. Složení finalistů stojí za to – šanci má Adele, Florence & The Machine nebo Coldplay.

Británie volí album roku: Vyhraje Adele, PJ Harvey nebo Coldplay? Británie volí album roku: Vyhraje Adele, PJ Harvey nebo Coldplay?

coldplay 2011O album roku se utkají Adele (21), Ed Sheeran (+), Florence & The Machine (Ceremonials), PJ Harvey (Let England Shake) a Coldplay (Mylo Xyloto).

Deska Mylo Xyloto se tak může stát už čtvrtým takto oceněným albem Coldplay (sošku brali za Parachutes, A Rush Of Blood To The Head a X&Y). Chris Martin a jeho parta ještě můžou získat cenu v kategorii Kapela roku.

Kromě Coldplay se v nominacích objevují také Professor Green (zpěvák roku), David Guetta (zahraniční zpěvák), Lady Antebellum (zahraniční skupina) a Kate Bush (zpěvačka roku).

Zpěvačka Emeli Sandé už jednu sošku Brit Awards obdržela, k ceně kritiků teď může přidat ještě titul Objev roku. Jasno bude 21. února, kdy proběhne slavnostní ceremoniál.



zdroj: TZ, mp
zavřít