Madonna se pustila do Lady Gaga: kopíruje moje skladby!

Vydáno 14.01.2012 | autor: redakce

Mezi dvorními dámami světové pop music to pořádně jiskří. Madonna nařkla Lady Gaga, že se až příliš inspiruje jejím repertoárem.

Madonna se pustila do Lady Gaga: kopíruje moje skladby! Madonna se pustila do Lady Gaga: kopíruje moje skladby!

madonna_lady gagaV čem je problém? Ve skladbě Born This Way od Lady Gaga, která je až nebezpečně podobná slavnému hitu Express Yourself. Ten Madonna nahrála v roce 1989.

Krásná předělávka," řekla Madonna na adresu Lady Gaga v rozhovoru pro The Daily Beast. „Teda, poznala jsem, že pozměnili akordy, ale je to... zajímavé."

Odezva na sebe nenechala dlouho čekat, producent White Shadow jakékoliv „kopírování" striktně odmítá. „Mám být upřímný? Je to totální kravina," řekl s tím, že s každou skladbou se pomocí změny rytmiky a různých efektů dá vytvořit písnička, která je k nerozeznání od originálu.

Celou „kauzu" je nutné brát v širším kontextu. Madonna vydává letos po čtyřech letech novou desku MDNA a Lady Gaga se nechala slyšet, že ani ona nezůstane po zadu a chystá nástupce své aktuální studiovky Born This Way. Je jasné, že půjde o přímý střet o královnu popového trůnu. Dodejme, že Madonna bude jednou z hvězd letošní poločasové show Super Bowlu, tedy finále amerického fotbalu.


Na následujících klipech si můžete udělat vlastní názor, kdo má vlastně pravdu.





mp


madonna_lady gaga

 

zavřít