Arakain a Lucie Bílá se vrací ke kořenům, pojedou společné turné

Vydáno 16.01.2012 | autor: redakce

Arakain oslaví 30 let existence na turné s názvem Arakain XXX - Best of Tour 2012. Hostem všech čtrnácti koncertů bude Lucie Bílá, která v kapele v letech 1984 - 1986 začínala.

Arakain a Lucie Bílá se vrací ke kořenům, pojedou společné turné Arakain a Lucie Bílá se vrací ke kořenům, pojedou společné turné

arakain_2012_bilaDojde tak ke změně oproti původnímu plánu, kdy se Bílá měla zúčastnit jen několika vybraných koncertů.


Původní záměr byl ozvláštnit každý z koncertů přítomností hosta nebo více hostů, protože se nedařilo sladit kalendář turné se závazky Lucky Bílé. Proto byla volba dalších hostů na místě, aby tam, kde nebude Lucie Bílá, nebyl fanoušek ochuzen o jistý atraktivní bonus.

Postupem času se ale pracnou komunikací a obtížným přesouváním koncertů a aktivit všech stran podařilo zajistit, že termíny konečně vyhovují oběma a můžeme tak slíbit, že na všech koncertech bude Lucie Bílá jako exkluzívní host. My jsme rádi, protože jestli někdo k Arakainu nejvíc bytostně patří, pak je to právě Lucie, která byla několik let naší nedílnou součástí,
" říká k tématu hostů kytarista a zakládající člen Arakainu Jiří Urban.

Turné startuje 9. března koncertem v KD Zámek v Polné u Jihlavy.

U koncertů v Plzni a Ostravě dochází k mírné změně termínů oproti původnímu plánu. Fanoušci se v Plzni dočkají už 14. března a v Ostravě 11. dubna. Turné skončí 29. dubna v DK Kladno.

Arakain tentokrát vystaví turné na zcela jiné koncepci, než jak tomu bylo v minulých letech. Uvede jen jednu předkapelu a následovat bude tří hodinová show, ve které fanouškům představí společně s Lucií Bílou to nejlepší za celých 30 let.

Termíny turné:
9.3. Polná u Jihlavy, KD Zámek
10.3. Chyšky u Milevska, KD
14.3. Plzeň, Šeříkovka
17.3. Zbiroh, Sokolovna
22.3. Brno, Semilasso
23.3. Prostějov, Společenský dům
31.3. Pardubice, Ideon
7.4. Smržovka, Parkhotel
8.4. Březolupy, Sportovní hala
11.4. Ostrava, Garage
14.4. Kardašova Řečice, KD
21.4. Strakoncie, Sokolovna
27.4. Klatovy, KD Družba
28.4. Kladno, DK Sítná



mp, foto Ondřej Pýcha

zavřít