GIPSY NIGHT V MATRIXU

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

V žižkovském klubu Matrix od ledna probíhá sympatická akce pod názvem Gipsy Night Party. 2x měsíčně se tu můžete pobavit při dobré romské hudbě, nejaktuálněji 9.2. s Bengas a Šenki Group.

GIPSY NIGHT V MATRIXU GIPSY NIGHT V MATRIXU

GIPSY NIGHT PARTY – "Spolu proti rasismu"

Agentura N.S.E.F. Production a občanské sdružení AMARE DROMEHA pořádají od ledna 2006 pravidelná vystoupení předních českých romských skupin a souborů v nově zrekonstruovaném pražském klubu MATRIX (www.matrixklub.cz) v Praze na Žižkově. Jednou až dvakrát v měsíci si zde mohou návštěvníci klubu zatancovat na romskou hudbu a pobavit se romskou kulturou.






















Matrix je v současné době stálou scénou skupiny BENGAS. Vystupovat zde však budou např. i Šenki Group, Terne Čhave, Kale, Le Čhavendar apod. GIPSY NIGHT PARTY je dlouhodobý projekt, který se zaměřuje na řešení a eliminaci rasismu v České republice. Cílem není pouze prezentovat romskou hudbu a kulturu všeobecně, ale především vytvořit pouto mezi etnickými menšinami a majoritou. Společnými koncerty romských skupin za účasti předních celebrit českého showbusinessu, na které chodí lidé různé barvy pleti a národnosti, vytváří akce vhodné podmínky v boji proti rasismu v ČR.



















Pravidelná vystoupení romských skupin a souborů budou začínat vždy ve 21:00, cena vstupného se pohybuje v rozmezí 90–120,- Kč. Při jednotlivých vystoupeních bude též možné zakoupit CD/MC jednotlivých interpretů, například nové cd skupiny BENGAS – AMEN PHIRAS a mnoho dalších.

Jedna z dalších GIPSY NIGHT PARTY se uskuteční 9. února 2006 od 21 hodin za účasti skupiny BENGAS a hosta ŠENKI GROUP. Klub Matrix otevírá ve 20:00. Více informací naleznete na stránkách www.bengas.net nebo www.romea.cz. Jedním z mediálních partnerů projektu je (kromě REPORTU) i časopis Romano voďi.

Jste srdečně zváni!
zavřít