Soulfly slaví patnáctiny, nadělí si album Enslaved

Vydáno 27.01.2012 | autor: redakce

V pořadí již osmé studiové album vydá 12. března metalová parta Soulfly. Nadělí si tak dárek k patnáctému výročí jejich vzniku.

Soulfly slaví patnáctiny, nadělí si album Enslaved Soulfly slaví patnáctiny, nadělí si album Enslaved


soulflyLetos uplyne patnáct let od doby, kdy zazněly první tóny jejich tvrdé hudby s rytmickými bicími - a jak jinak oslavit takové výročí než vydáním nového alba?
Album vyjde na jejich tradičním labelu Roadrunner Records (v ČR Supraphon), který je jejich domovským labelem od vzniku Soulfly.

Roadrunner je také Cavalerovým domovským labelem po dobu celé jeho kariéry, která začala v osmdesátých letech, kdy hrál jako člen Sepultury, která přepsala pravidla metalu od prvního momentu, kdy se objevila.

Soulfly jsou hudebně konstantní, stejně jako je sestava skupiny - Max a kytarové dynamo Marc Rizzo, s basákem Static-X Tony Camposem a bubeníkem Davidem Kinkadem, extrémním bušičem nové školy hry na bicí, jehož hráčská brutalita zvuk kapely skvěle okoření.

ENSLAVED bylo nahráno ve studiu Tallcat Studios ve Phoenixu v Arizoně a produkoval ho Zeuss, maestro zvuku u mnoha významných metalových kapel dneška jako jsou Shadows Fall, Hatebreed, The Red Chord a další. Max Cavalera se na produkci alba podílel také.

Soulfly navíc přicházejí s novými a nečekanými prvky, jako například s hostujícím houslistou a spoluprací s dvěma metalovými veterány - Dez Fafarou z Devildriver a Travisem Ryanem z Cattle Decapitation. Ryan prohlásil, že to byla "čest, když mu zavolal někdo, jehož plakáty jste měli jako kluk na stěnách."

Kapela nahrála 14 skladeb, 11 se objeví na albu, zbývající tři obohatí CD ve speciální edici.




Tracklisting:
1. Resistance
2. World Scum
3. Intervention
4. Gladiator
5. Legions
6. American Steel
7. Redemption Of Man By God
8. Treachery
9. Plata O Plomo
10. Chains
11. Revengeance

zdroj: TZ, map

zavřít