Dva songy od Radiohead budou přepracovány pro klasickou symfonii

Vydáno 29.01.2012 | autor: redakce

Dvě skladby od Radiohead se dočkají nového zpracovaní. Do klasické hudby je zakomponuje světově proslulý skladatel Steve Reich.

Dva songy od Radiohead budou přepracovány pro klasickou symfonii Dva songy od Radiohead budou přepracovány pro klasickou symfonii


radiohead_2Pro svůj kus nazvaný Radio Rewrite si vybral Everything In Its Right Prize z alba Kid A a Jigsaw Falling Into Place z desky In Rainbows.

Radio Rewrite pak představí 13 hudebníků z London Sinfonietta 5. března na jednom z největších britských festivalů v Londýně.

Šéf London Sinfonietta Andrew Burke uvedl, že nepůjde o klasické zpracování songů tak, jak jsme běžně zvyklí u coverů. "Nemyslím si, že Steve bude ty písně citovat přímo - řekl bych, že to není jeho styl. Ale to, jak používá songy jako výchozí bod, je nesmírně vzrušující," řekl Burke.

Burke dále uvedl, že Reich přišel s tímto nápadem poté, co navštívil koncert Radiohead v Polsku a slyšel Jonnyho Greenwooda hrát jednu z jeho kompozic.

"Bylo to poprvé, kdy se s Radiohead setkal jako s hudebníky a dlouze si s nimi povídal. Jonny Greenwood hrál jeho kompozici Electric Counterpoint - Steve poznal, že ten chlápek je velmi zapálený do jeho muziky a začal se vážně zajímat o hudbu Radiohead," dodal Burke.

Radiohead se momentálně pilně připravují na jejich letošní světové turné, na němž představí především songy z jejich poslední desky The Kings Of Limbs.



text: map, foto: archiv
zavřít