David Koller spojil síly se symfonickým orchestrem, odehrají tři koncerty

Vydáno 30.01.2012 | autor: redakce

David Koller odehraje na jaře tři koncerty se symfonickým orchestrem, který připravil dvě opery s The Plastic People Of The Universe.

David Koller spojil síly se symfonickým orchestrem, odehrají tři koncerty David Koller spojil síly se symfonickým orchestrem, odehrají tři koncerty

zebrik_2010_33_20110307_1463769428Koller se spojil s Agon Orchestra, vedeným dirigentem, skladatelem a uměleckým šéfem plzeňské opery Petrem Kofroněm. Právě Petr Kofroň byl producentem poslední Kollerovy desky Teď a tady a jeho hudební těleso již několikrát spolupracovalo s rockovými muzikanty zejména z alternativní scény (Filip Topol, The Plastic People of the Universe).

 

David k tomuto spojení dodává: „Vždycky mi připadalo velmi šťastné spojení Beatles s producentem Georgem Martinem. Kapela si hrála svou hudbu a Martin do toho implantoval další aranžérské prvky. Už delší dobu jsem si říkal, že bych chtěl pracovat s někým odjinud. Michal Nejtek, který hraje v Agonu a aranžoval dvě opery s The Plastic People Of The Universe, mi jednou půjčil album Psích vojáků a Agonu," říká Koller.

„U posluchačů úplně propadlo, ale já jím byl nadšen. Aranžoval ho Petr Kofroň, který s ním udělal přesně to, co jsem si představoval. Nechal kapelu hrát, ale ve svém aranžmá uměl vypíchnout nosný nápad, ten moment, kvůli kterému je člověk ochoten poslouchat danou skladbu pořád dokola. Loni na jaře jsme spolu začali připravovat koncert pro mou kapelu a Agon. Pracovně se jmenuje David Koller versus Agon orchestra," dodává.

Koncerty:
26. 3. Praha – Státní opera Praha
01. 4. Brno – Janáčkovo divadlo
05. 4. Plzeň – velká Synagoga



TZ, mp

zavřít