Turné Black Sabbath v ohrožení: bubeník Bill Ward se cuká

Vydáno 02.02.2012 | autor: redakce

Bubeník Black Sabbath Bill Ward není spokojený s podmínkami natáčení desky i turné, které kapelu čeká, a zvažuje, zda vůbec bude chtít spolupracovat.

Turné Black Sabbath v ohrožení: bubeník Bill Ward se cuká Turné Black Sabbath v ohrožení: bubeník Bill Ward se cuká


sabbath2011Ward prohlásil, že nesouhlasí se zakázkou na desku a světové turné, kterou kapela dostala, a nehodlá se účastnit natáčení, dokud nebude podepsaná příslušná smlouva. Na svém profilu na Facebooku vydal dokonce oficiální prohlášení. "Nemohu pokračovat, dokud nebude smlouva sepsána. Smlouva, která odráží určitou důstojnost ke mně jako k původnímu členovi skupiny," stojí mimo jiné v prohlášení.

Ward vyjádřil svou nespokojenost, když dále napsal: "Po téměř roce vyjednávání se mi dostala do rukou další nepodepsatelná smlouva... Dostal jsem se do situace, kdy se cítím mizerně a osaměle, protože tak, jako chci zase hrát a tvořit, tak si zároveň si za sebou stát. Když to podepíšu tak, jak to je, přijdu o svá práva, slušnost a důstojnost jako rockový hudebník. Věřím ve svobodu a svobodu projevu."

Ward přesně nespecifikoval, co stojí ve smlouvě, ale zdůraznil, že opravdu chce jet turné s Black Sabbath a účastnit se natáčení nového alba. Ale na druhou stranu prý cítí, že to nemůže udělat, dokud nebude sepsána nová smlouva.

Zároveň dodal, že určitě není motivován chamtivostí. "Můj přístup není řízený chamtivostí," napsal. "Nesnažím se pro sebe urvat velký díl peněz pomocí nějakého vydírání. Jen bych chtěl něco, co bude mít uznání a bude odrazem mého přispění do kapely," dodal Ward.

Zdá se, že turné Black Sabbath se lepí smůla na paty. Kytarista Tony Iommi totiž nedávno oznámil, že bojuje s rakovinou. Přesto, že zatím pracuje na nových nahrávkách a je pod dozorem odborníků, není jisté, zda bude léčba úspěšná natolik, aby mohl vyrazit na světové turné. Zda se tedy dočkáme koncertu v Praze, který je plánovaný na 6. června, je zatím ve hvězdách. 



text: map, foto: archiv 

sabbath2011_top
zavřít