Co vyjde v únoru 2012: přehled novinek

Vydáno 06.02.2012 | autor: redakce

Po poněkud "hluchém" lednu končí hudební prázdniny a na svět se pomalu ale jistě začínají drát nové nahrávky. V únoru se na trhu objeví novinky například od Van Halen, Air, Die Antwoord, Paula McCartneyho, The Cranberries nebo Kataríny Knechtové.

Co vyjde v únoru 2012: přehled novinek Co vyjde v únoru 2012: přehled novinek


409145_2497364356665_1329545723_1891006_752559917_nDie Antwoord - Ten$ion
Pošahaná trojka z Jihoafrické republiky je tu s novou deskou a opět nepůjde o žádnou pohodovku k čaji o páté. O tom, že Die Antwoord neslevili ze svého stylu – čili čím nechutnější/zvrhlejší/špinavější, tím lepší – není po klipu k singlu I Fink U Freeky vůbec pochyb. Těžko říct, zda album nabízí ještě něco navíc, nebo tu o muziku půjde až na druhém místě, jako tomu bylo doposud.






Air_La_Voyage_Dans_La_Lune_album_coverAir - Le Voyage Dans La Lune

Francouzští Air se na nové desce nechali inspirovat filmem z roku 1902 Cesta na Měsíc. Loni totiž na festivalu v Cannes představili několik písní k obnovené premiéře tohoto filmu a ve stejném duchu pokračovali i u zbytku alba.








Paul_mccartney_kisses_on_the_bottom_coverPaul McCartney – Kisses On The Bottom

Paul McCartney jde ve stopách svého bývalého parťáka z Beatles. Ringo Starr totiž svoji sólovku vydal teprve před týdnem. McCartney s novou deskou prošel jednou zásadní změnou. Tentokrát se neujal ani kytary, ani jiného nástroje a na své novince vystupuje pouze coby zpěvák. Jako hosty si vybral zvučná jména, Stevieho Wondera a Erica Claptona.






Goldfrapp_The_SinglesGoldfrapp – The Singles

Britové Goldfrapp se na scéně pohybují již třináct let, ale teprve teď si našli čas na ohlédnutí se za svojí dosavadní tvorbou. Výsledkem je kompilace jejich nejznámějších singlů a jako bonus přidali ještě dva nové singly Melancholy Sky a Yellow Halo.







Silverstein_-_Short_Songs_coverSilverstein – Short Songs
Kanadští Silverstein přicházejí se šestou studiovkou a to ne jen tak ledajakou. Na albu najdete 22 songů, ovšem prvních 11 má stopáž do 90 vteřin. Druhých 11 písní jsou covery známých punkových kapel, takže uslyšíte například Green Day, Dead Kennedys nebo NOFX. Naživo přivezou Silverstein desku představit do Prahy už 6. dubna.







The_Cranberries_Roses_Hi_ResThe Cranberries – Roses

Se svým šestým albem si irští Cranberries dali pěkně na čas. Původně plánovali jeho vydání už v roce 2004, nakonec se ale čekání protáhlo na dlouhých 10 let. Jednotliví členové skupiny se mezitím věnovali svým sólovým projektům. Deska je ale nakonec na světě a zabývá se hlavně láskou, a to ve všech jejích formách.






williamWill.i.a.m - Willpower

will.i.am se opět na chvíli trhnul od svých domovských Black Eyed Peas, aby si střihnul sólovku s názvem Willpower. Že se od Black Eyed Peas příliš nevzdálil, o tom vědčí hned první singl T.H.E. Ten měla oživit svou přítomností Jennifer Lopez, ovšem působí poněkud unyle. Zato starý rocker Mick Jagger dal songu trochu štávy. Na desce se to ostatně slavnými jmény jenom hemží, nechybí LMFAO, Busta Rhymes, Nicki Minaj a další.






KKTajomstva2012Katarína Knechtová – Tajomstvá

Katarína Knechtová opustila v roce 2008 skupinu Peha a vydala se na sólovou dráhu. Bezmála čtyři roky po debutu Zodiac nyní představuje svoji novinku s názvem Tajomstvá. A není tajemstvím, že si ke spolupráci přizvala renomované jméno. Produkce se totiž ujal bývalý bubeník a spolupracovník Depeche Mode Christian Eigner. Katarína již brzy představí Tajomstvá také na turné.






special delivery epHiffi & Jacob – Special Delivery

Dvojka Hiffi & Jacob není na českém hudebním poli tak úplně neznámá. Jacob je ten, co na koncertech Skyline poskakuje po pódiu a pořvává do mikrofonu, Hiffi alias Hoffy je ten, který ovládá comp. Kluci se na chvíli od Skyline trhli a udělali si vedlejšák, se kterým úspěšně a pravidelně vystupují například v klubu Chapeau. Nyní vydávají svoje první EP a pro radost fanouškům ho rovnou nabídnou zdarma ke stažení.






Van_Halen_-_A_Different_Kind_of_TruthVan Halen - A Diferent Kind Of Truth
Eddie Van Halen a spol. nechali své fanoušky čekat 14 let, než pustili do světa novinku A Diferent Kind Of Truth. Jde o jejich dvanácté album v pořadí. Na desce se objeví i songy, které jsou postavené na nevydaných demo nahrávkách a textech z roku 1970. Prvním singlem je Tattoo, za níž čtyřka kolem navrátivšího se showmana Davida Lee Rotha už sklidila kladnou kritiku.





text: map, foto: archiv 

top2
zavřít