TOP 8 nominačních tipů v anketě Žebřík 2011

Vydáno 19.02.2012 | autor: redakce

16. března proběhne v plzeňském Parkhotelu slavnostní udílení cen Žebřík za rok 2011. Přinášíme vám nominačních tipy, zaměřené na kategorie Skladba a Videoklip roku, pro které můžete hlasovat do 29. února.

TOP 8 nominačních tipů v anketě Žebřík 2011 TOP 8 nominačních tipů v anketě Žebřík 2011


TOMÁŠ KLUS - SIBYLA
Tomáš s přehledem vévodí (nejen) nominacím na Žebřík. Probojoval se mezi nejlepší zpěváky, s deskou Racek aspiruje na Album roku, v kategorii Skladba má píseň Nina a ve Videoklipu roku je pro změnu Sibyla. Video se točilo v centru Prahy pod režisérským dohledem Slováka Braňo Holička, známého hlavně svými hereckými i hudebními aktivitami. Za kameru se pak postavil slovenský kameraman Tomáš Juríček, o střih a postprodukci se postaral Peter Ehrenberger. Přečtěte si DIY rozhovor s Tomášem Klusem.



NICELAND - WE KNOW BETTER
NiceLand se - co do počtu nominací - drží v těsném závěsu za Klusem. S písničkou We Know Better z alba God Has Her Ways boduje v kategoriích Videoklip a Skladba, frontman Michal Motyčka se navíc objevuje i mezi Zpěváky roku. Klip se odehrává v prostředí letních festivalů a ukazuje kapelu jak na pódiu, tak mimo něj, v backstage či na dlouhých cestách dodávkou. Výroby videa se ujal dnes už bývalý bubeník Michal Boodya Budinský za pomoci kolegy Igora Zacharova.



WOHNOUT - SVAZ ČESKÝCH BOHÉMŮ
Stejný počet nominací jako NiceLand sklidila i čtveřice Wohnout. Ta se objevuje v kategoriích Skladba a Skupina, s deskou Našim klientům se pak dostali do sekce Album roku. Svými hlasy si fanoušci zvolili píseň Svaz českých bohémů, k němuž sice Wohnouti už klip natáčeli, světlo světa ale ještě nespatřil. Třeba se do nominací probojuje napřesrok... Přečtěte si rozhovor s Honzou a Matějem Homolovými.



KOFE-IN - KLADU TĚ N VODU
Kofe-in sice loni na jaře vydali už druhou desku s názvem Libertin, přesto se teprve teď dostávají do širšího povědomí, čehož důkazem je účast v kategorii Objev roku. Další nominaci mají ve Skladbě roku díky songu Kladu tě na vodu. K té tito Opavané, kteří loni bodovali v soutěži Český Youtube fest, natočili také pochmurný videoklip. Přečtěte si rozhovor s Janem Kunze s Kofe-in.



MANDRAGE - ŠROUBY A MATICE
Po dvou nominacich mají i Mandrage, kteří nedávno vydali desku Moje krevní skupina. Úspěšný singl Šrouby a matice, ke kterému existuje i videoklip, se porobojoval do kategorie Videoklip roku, Mandrage navíc bojují o přední příčky s dalšími kapelami ve Skupině roku. Přečtěte si rozhovor s Pepou Bolanem z Mandrage.



IMODIUM - POLARITY

K realizaci videoklipu ke skladbě Polarity si Imodium pronajali celé Benediktinské opatství sv. Václava, dominantu rodného Broumova. O povolení k natáčení ale museli žádat církev. „Dostali jsme se tam, kam běžný smrtelník nemůže. Mimochodem není jednoduché se dostat na takové místo. Například scénář kontroluje zástupce církve, abychom ji nějak nepohoršovali," vysvětlil zpěvák Thom.



BEN CRISTOVAO - PUT IT ON ME
I Ben Cristovao má letos po dvou nominacích. Krom kategorie Objev roku má video ke skladbě Put It On Me i v kategorii Videoklip roku. Ten natočil Ben na přání fanoušků a vrátil se tak ke své první desce Definitely Different, z níž skladba pochází. Tvorba klipů je sice Benovým velkým koníčkem, ale u tohoto se režie ujal Tomáš Kasal. Přečtěte si rozhovor s Benem Cristovao a Monikou Bagárovou.



MIRO ŠMAJDA - LONELINESS
Několikanásobný loňský vítěz se letos uchází o prvenství ve Videoklipu roku s písní Loneliness. Třídenní natáčení provokativního klipu bylo údajně dost divoké, vypilo se při něm 50 litrů tvrdého alkoholu a na Šmajdu si prý došlápla i policie za rušení nočního klidu. Výsledek posuďte sami.



Hlasujte pro své oblíbené interprety v anketě Žebřík 2011.

text: map
Top

zavřít