Miluju Skrillexe, přiznal Dave Grohl z Foo Fighters

Vydáno 20.02.2012 | autor: redakce

Frontman Foo Fighters Dave Grohl reagoval na kritiku, která se snesla na jeho hlavu po udílení cen Grammy. Podle ní útočil na elektronickou hudbu a její tvůrce.

Miluju Skrillexe, přiznal Dave Grohl z Foo Fighters Miluju Skrillexe, přiznal Dave Grohl z Foo Fighters


Foo_Fighters_006V projevu řekl, že to, co je důležité v hudbě, je lidský prvek, a dodal, že v hudbě jde víc o to, co se děje ve skladatelově hlavě a v srdci, než v počítači.

V reakci na lidi, kteří se domnívají, že útočil na elektronickou hudbu, vydal oficiální prohlášení: „Miluju hudbu, mám rád všechny druhy hudby od Kyuss po Kraftwerk, Pinetop Perkins, Prodigy, Dead Kennedys po Deadmau5. Miluju elektronickou i akustickou, nezáleží mi na tom. Prostý akt vytváření hudby je krásným darem, kterým jsou lidé obdařeni. A rozmanitost hudebních osobností je právě to, co dělá hudbu tak pestrou a... lidskou,“ uvedl Grohl.

"To je to, co jsem měl na mysli. Lidský element. To, co se stane, když píseň mírně zrychlí, nebo když je vokál najednou ostřejší. Ten zvuk, který dělá, že lidé znějí jako lidé. Podle mého názoru teď spousta muziky zní perfektně, ale chybí tam osobnost. Ta věc, která hlavně dělá muziku vzrušující,” pokračoval Grohl.

“Nevím, jak to Skrillex dělá (i když to kurva miluju), ale vím, že důvod, proč má takový úspěch, je, že zní jako Skrillex a to je hustý. Máme jiný proces práce a jiné nástroje, ale řemeslo je stejně důležité, tím jsem si jistý,” dodal na závěr.

Foo Fighters mají v plánu začít pracovat letos na dalším albu. Grohl uvedl, že byl zasažen mezigalaktickou inspirací, když nad novou deskou přemýšlel. “Máme představu a je to fakt velký. Chceme nahrávat ve vesmíru, na analog,” prozradil Grohl.

Těžko říct, zda to myslel vážně. Co myslíte, splní se Foo Fighters jejich sen? 



text: map, foto: archiv 


dejvtop

 

zavřít