Kontroverzní Lulu v Praze: Lou Reed ji předvede naživo!

Vydáno 23.02.2012 | autor: redakce

Lou Reed se chystá vyjet na letní turné From Vu To Lulu, v jehož rámci navštíví 4. července i pražské Divadlo Archa. Zazní jak skladby z kritizované desky Lulu, tak sólo věci a dojde samozřejmě i na Velvet Underground.

Kontroverzní Lulu v Praze: Lou Reed ji předvede naživo! Kontroverzní Lulu v Praze: Lou Reed ji předvede naživo!

loud reed_3Lulu, tedy společné album Metallicy a Lou Reeda, je propadák. Za první týden se desky prodalo v USA pouhých 13 000 kusů, což je absurdní číslo vzhledem k velikosti trhu i jmen zúčastněných interpretů.

Lou se dostal pod velký tlak, fanoušci Metallicy mu dokonce vyhrožovali smrtí. „Hrozí mi, že mě zastřelí, a to jen kvůli tomu, že jsem se objevil. Dokonce ani neslyšeli desku. Přesto mi vyhrožují mučením a smrtí," řekl Lou Reed loni v prosinci.

Lou je ale silný jedinec, dokonce uvažuje o Lulu 2. Zatím si ale fanoušci budou muset vystačit s turné From Vu To Lulu, které odstartuje ve středu 6. června a zahrnuje kromě pražského koncertu i několik festivalů včetně slovenské Pohody. Kromě toho se uskuteční i několik samostatných koncertů ve Francii, Holandsku, Belgii, Dánsku a Německu.



mp
zavřít