Plastic People Of The Universe budou vzpomínat na Mejlu Hlavsu

Vydáno 27.02.2012 | autor: redakce

Velkým koncertem v pražském Paláci Akropolis si 6. března připomenou Plastic People Of The Universe a Půlnoc nedožité 61. narozeniny jejich bývalého parťáka Mejly Hlavsy. Na koncertě bude také pokřtěna "bible českého undergroundu", román Egona Bondyho Invalidní sourozenci.

Plastic People Of The Universe budou vzpomínat na Mejlu Hlavsu Plastic People Of The Universe budou vzpomínat na Mejlu Hlavsu


plasticiPlastic People of The Universe rozhodně nezahálejí. Na konci roku 2011 pokřtili nové koncertní CD Nonstop Opera. Vedle toho skupina pilně koncertuje, kromě koncertů v Česku loni vystoupila v Rusku, Německu, Maďarsku, Slovinsku či Chorvatsku, letos v červnu se chystá na turné opět do USA. Na duben 2012 připravují koncertní provedení Pašijí se symfonickým orchestrem.

V březnu 2012 Plastici vzdají hold svému zakladateli Mejlovi Hlavsovi. Budou u toho i jejich souputníci a další osobnosti českého undergroundu, kde Hlavsa působil. Pražský koncert připadne přesně na jeho 61. narozeniny. Na legendární osobnost zavzpomínají jeho bývalí spoluhráči na koncertě nazvaném „Vzpomínka na Mejlu"

Nedožité 61. narozeniny Mejly Hlavsy připadají na 6. března 2012. Ve stejný den se na koncertě v Paláci Akropolis v Praze sejdou muzikanti z kapel, v nichž přední představitel českého hudebního undergroundu působil. Koncert v Akropoli bude však jen jednou ze zastávek celého turné. Skupiny The Plastic People of the Universe a Půlnoc se na společném vzpomínkovém turné objeví na vícero českých pódiích.

Vydavatelství Filip Tomáš - Akropolis u této příležitosti vydává "bibli českého undergroundu", román Egona Bondyho Invalidní sourozenci.

Kniha bude uvededena na trh právě křtem na koncertě v Akropoli. Undergroundoví hudebníci z Plastic People jsou jedněmi z "hrdinů" tohoto příběhu.

Termíny turné:
1.3.2012 - Holešov Zámek
2.3.2012- Olomouc U-klub
3.3.2012 - Brno Fléda
6.3.2012 - Praha Palác Akropolis
29.3.2012 - Třebíč MKS

zdroj: TZ, map

zavřít