NiceLand: Na posledním společném koncertě zahostují Rara Avis a Kay ze Sunshine

Vydáno 29.02.2012 | autor: redakce

Kapela NiceLand před pár týdny ohlásila odchod dvou členů a nyní zve na poslední koncert v současné sestavě, který odehraje dnes 29. února 2012 v pražském klubu Rock Café. Jako speciálního hosta si pozvala Kaye Buriánka ze Sunshine, support obstarají Rara Avis.

NiceLand: Na posledním společném koncertě zahostují Rara Avis a Kay ze Sunshine NiceLand: Na posledním společném koncertě zahostují Rara Avis a Kay ze Sunshine


niceland_flyer_rock_cafe„Datum vyšlo pěkně, po čtyřech letech v této sestavě si opět na přechodný rok zahrajeme naposledy společně," poznamenává s úsměvem frontman Michal Motyčka.

Jako host se s kapelou na pódiu objeví také Kay Buriánek ze spřátelených Sunshine, s nimiž NiceLand odjeli velké podzimní turné. „Tohle turné pro mě byl zásadní milník kariéry a splnění snu. Koncertování se Sunz mi bude chybět, hodně jsme se skamarádili, hodně toho spolu zažili. Proto mám velkou radost, že Kay přijal naše pozvání a vystoupí s námi," dodává Motyčka. Program večera doplní skupina Rara Avis, která na jaro toho roku plánuje vydání nového alba.

Přečtěte si rozhovor s Michalem Motyčkou o rozchodu, turné se Sunshine, posledním koncertu a budoucnosti projektu NiceLand.

Z kapely se na začátku roku rozhodli odejít kytarista Tom Koula a bubeník Michal Boodya Budinský. Oba muzikanti se loučí v dobrém a do budoucna se budou věnovat jiným projektům. NiceLand ale nekončí, frontman Michal Motyčka a baskytarista Přemek Černík dokonce uvažují o rozšíření kapely o klavíristu a na podzim tohoto roku chtějí vydat novou desku. Michal Motyčka prozrazuje: "Rád bych letos vydal nové album, postavil novou kapelu a zkusil někam vyjet. Prioritou teď je nahrát nový materiál, za kterým si hodně stojím."

Společně také ještě představili nový videoklip k singlu I Won´t Give In, který vyhrál v Anketě Žebřík 2010 druhé místo. Režie se opět ujala Američanka Niko Sonnberger, jenž má na svědomí i klip k prvnímu singlu Sleep At Night z poslední desky God Has Her Ways.

Přesto, že o nové sestavě se stále ještě jedná, nebude NiceLand zahálet ani na jaře. Momentálně bojuje o umístění v hudební anketě Žebřík, kde získal tři nominace v kategoriích Skladba, Klip a Zpěvák roku. Týden po slavnostním udílení, tj. 23. března pak vyráží na turné s Lety Mimo a 100°C, kde se vrátí ke svým začátkům a bude vystupovat sám za sebe pouze s kytarou.



zdroj: TZ, map
zavřít