Prago Union obhájili vítězství, mají dalšího Anděla

Vydáno 06.03.2012 | autor: redakce

Ve čtvrtek 8. března proběhne slavnostní udílení cen Anděl za rok 2011. Žánrové ceny v této anketě už byly rozdány v pátek - vítězství v kategorii Hiphop poprvé v historii obhájili Prago Union.

Prago Union obhájili vítězství, mají dalšího Anděla Prago Union obhájili vítězství, mají dalšího Anděla


prago_liveV pátek 2.3. postává pod pódiem hlavního sálu Paláce Akropolis nervózní partička v bundách své crew. Na pódiu se potí Jarda Špulák a prokousává se jednotlivými kategoriemi žánrových hudebních cen Anděl za rok 2011. Pod pódiem se potí Prago Union a čekají, jak to dopadne.

Nejde o nic. Zároveň jde o všechno. Není to žádná věda, necelých dvacet porotců. Větší formální uznání kritiky, než nejprestižnější domácí hudební ceny tu už ale asi není. Nervozita je ve vzduchu i proto, že s cenou nikdo nepočítá. Protože triumf v kategorii hiphop tu ještě nikdo neobhájil. Protože minule byla kapela hype tvořící křoví, teď už se podílí na spoustě koncertů a částečně i na desce V barvách. Zvuky malujou, čas a pot teď teče. Když v kategorii Alternativa poráží Floex Bonuse, zdá se jako tutovka, že Bonus vyhraje Hip Hop.

Nakonec si ale pro sošku Anděla přicházejí stejně jako loni Prago Union. Silácký gesta, výkřiky a juchání se nekoná. Partička v bundách jde na pódium za šéfem Katem, který přebírá okřídlené formální uznání své práce se srdcem na dlani: „Je to legrace, dopoledne shánět prachy, aby vám nevypli proud a odpoledne si přebírat takovýhle věci. Tak já vám děkuju a slibuju, že se letos pokusim nevydat žádnou desku."

„Moc jsme nepočítali, že bysme Anděla obhájili, ale stalo se a máme z toho radost. To, že jsme ho dostali dvakrát za sebou je dáno hodně tím, že jsme vydaly dvě desky rok po sobě, takže z tohohle primátu si toho moc neděláme. Rozhodně ale děkujeme všem, koho naše muzika oslovila, že vzali i tenhle experiment, kterým V Barvách je. Díky taky za všechny ty skvělý koncerty a všechnu tu vstřícnou energii, kterou nám dáváte. Myr!"

Na rozdíl od loňského roku, bylo letos fajn i samotný akt předávání: „Poprvé jsem tam nahoře i řekl, co jsem chtěl," říkal Kato a narážel spíš než na svojí nervozitu a plachost na loňský zbytečný cirkus a nedůstojné podmínky předávání žánrových Andělů v Potěmkinově vesnici prázdné Incheba Arény.



zdroj: TZ, map

prago_v barvach top
zavřít