Metallica natočí 3D film s Maďarem, režisérem Predátorů

Vydáno 09.03.2012 | autor: redakce

Metallica se konečně rozpovídala o připravovaném 3D filmu. Točit se začne v létě, premiéra příští rok.

Metallica natočí 3D film s Maďarem, režisérem Predátorů Metallica natočí 3D film s Maďarem, režisérem Predátorů

metallica_top2012Začátkem roku jsme vás informovali o tom, že Metallica připravuje 3D film. Kapela vydala krátké prohlášení, že „projekt je momentálně ve velmi rané fázi produkce" a premiéra je naplánovaná někdy na rok 2013.

Muzikanti se teď konečně rozpovídali o dalších podrobnostech. Režie se ujme maďarský režisér Nimród Antal, který bodoval v roce 2003 s filmem Revizoři. Následně natočil v Hollywoodu trojlístek průměrných snímků (Motel smrti, Ozbrojení a nebezpeční, Predátoři).

Jak na Antala kapela vůbec přišla? Za vším stojí Lars Ulrich, velký fanda maďarského filmu. „Jsem Nimródův fanoušek už od jeho prvního filmu, který jsem viděl v roce 2004 v Cannes. Úplně mě dostal," vysvětluje.

S filmařem si proto dal schůzku a byla to „láska" na první pohled. „Za pět minut mě rozsekal svým entuziasmem." Slovo dalo slovo a přípravy se daly do pohybu. První klapka padne v létě, premiéra proběhne příští rok.

Metallica se letos objeví v rámci světového turné i v Praze, v Synot Tip Areně se představí 7. května a přiveze si podporu v podobě thrashmetalových pionýrů Machine Head.



mp

metallica_top2012
zavřít