Rise Against budou bojovat i za práva homosexuálů

Vydáno 14.03.2012 | autor: redakce

Tuzemští fanoušci punk/hardcorové skupiny Rise Against už stříhají pověstný metr, jejich oblíbenci ovládnou pražskou Incheba Arénu v pátek 16. března. 

Rise Against budou bojovat i za práva homosexuálů Rise Against budou bojovat i za práva homosexuálů

rise_against_3Stejně jako do všech předchozích evropských zastávek je i do naší metropole doprovodí hostující britská skupina Architects a kapela Touché Amoré ze Spojených států. „Důvod, proč jsme si je vybrali, je jednoduchý, jsou dobří. Jsou zatraceně dobří!" pěje chválu na adresu obou předskokanů frontman Rise Against Tim McIlrath.

Hlavní hvězdy večera nabídnou průřez jejich staršími nahrávkami i loňskou deskou Endgame, která opět upozorňuje na řadu závažných společenských témat, především na problematiku homofobie. „Zatímco většina Evropy je registrovanému partnerství nakloněna, v řadě amerických států legalizováno dosud nebylo. Myslím, že se to brzy změní, ale zatím je za to stále potřeba bojovat," srovnává McIlrath a dodává, že v Praze určitě zazní i skladba Make It Stop (September's Children), která reaguje na sérii sebevražd amerických teenagerů LGBT komunity (organizace bojující za práva lesbických, gay, bisexuálních a transgender skupin), ke kterým došlo v září 2010.

Není to však jen homofobie, kterou se skupina zabývá. Zatím naposledy vzdala poctu Amnesty International, k jejichž 50.výročí vzniku nahrála coververzi Dylanovy skladby Ballad Of Hollis Brown.

Skupina Rise Against, založená v roce 1999, zahájila svoji kariéru u nezávislého vydavatelství Fat Wreck Chords, pod jehož hlavičkou stihla vydat dvě alba – debut The Unraveling (2001) a Revolutions per Minute (2003). Úspěch, který na „undergroundové úrovni" obě desky zaznamenaly, skupině v roce 2003 vynesl nahrávácí kontrakt s prestižním major labelem Geffen a s vydáním alba Siren Song Of The Counter Culture nabrala kariéra Rise Against strmý vzestup. Se čtvrtou deskou The Sufferer & The Witness se skupina poprvé umístila v TOP 10 prodejní hitparády Billboard 200 a s pátou Appeal To Reason se probojovala ještě výš, až na třetí pozici. Všechny tři nahrávky vydané pod křídly Geffenu dosáhly navíc na platinový prodejní statut v Kanadě a na zlatý certifikát ve Spojených státech.



zdroj: TZ, map

 


top

 

zavřít