Rasmus jsou opět pohromadě, za měsíc vydají nové album

Vydáno 18.03.2012 | autor: redakce

Fanoušci severského alternativního pop-rocku jistě zajásají - Rasmus se opět dali dohromady a točí novou desku. Ta by měla vyjít za měsíc.

Rasmus jsou opět pohromadě, za měsíc vydají nové album Rasmus jsou opět pohromadě, za měsíc vydají nové album


RasmusFinští Rasmus se po několika letech rozhodli vrátit na hudební scénu. Jejich návrat bude provázet také vydaní nového alba, které je naplánováno na příští měsíc.

Naposledy Rasmus vydali album Black Roses, které vyšlo před čtyřmi lety. Následovala ho výběrovka Best of 2001–2009, poté se kapela odmlčela. Na novince se Rasmus údajně vrací ke zvuku desky Into, která vyšla v roce 2001.

Zpěvák Lauri Ylönen mezitím nezahálel, v loňském roce vydal sólovku New World. Historie Lauriho sólovky se začala psát už v roce 2009, kdy vznikly první demonahrávky původně určené pro další album jeho domovské skupiny. „Měl jsem ale pocit, že se nové písničky musejí vyvíjet jiným směrem," komentoval zpěvák zrod desky v oficiální tiskové zprávě. Natočil skladby ovlivněné elektronikou, které nijak nepřipomínaly dřívější nahrávky Rasmus, a rozhodl se vydat je sám. „Ostatní v kapele nebyli proti, naopak mě podpořili," uvedl Lauri a bere tuhle desku jako další zkušenost a novou šanci. Jak říká, nahrávka vznikala velmi spontánně, s využitím nejrůznějších syntezátorů a další studiové techniky. Inspirací mu prý byli Prodigy, Kraftwerk nebo Jean Michel Jarre. 



map 

Kopie (2) - Rasmus
zavřít