Led Zeppelin hlásí comeback, turné začne koncertem v ČR

Vydáno 01.04.2012 | autor: redakce

AKTUALIZOVÁNO: Nesplnitelný sen se stává realitou. Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones znovu věří v sílu kapely, a proto obnovují Led Zeppelin. Světové turné odstartuje přesně za rok koncertem pod Řípem!

Led Zeppelin hlásí comeback, turné začne koncertem v ČR Led Zeppelin hlásí comeback, turné začne koncertem v ČR

plant pagePřesně za rok, tedy 1. dubna 2013, zahrají pod širým nebem pod horou Říp legendární Led Zeppelin! Koncert proběhne v rámci turné na podporu jejich nové, zatím nepojmenované desky, kterou už začali připravovat a jejíž produkce se kromě ostříleného matadora Ricka Rubina ujala i velmi překvapivá jména současného dubstepu – Skrillex a Rusko.

Chceme jít s dobou a chápeme, že pouze tito mistři současného zvuku nám s tím můžou pomoct," nechal se slyšet Jimmy Page. „Rick Rubin nám volá každý měsíc a ptá se nás na práci, takže u něho nebyl problém. Komplikace nastaly akorát u Skrillexe, který žádné Led Zeppelin neznal a trvalo pár týdnů, než jsme si sjednali schůzku a vysvětlili mu všechny souvislosti," dodal s úsměvem Page

Co vlastně stojí za comebackem Led Zeppelin? „Hodně nás inspirovali Black Sabbath a způsob, jak spolu začali komunikovat. A hlavně jsme chtěli udělat radost svým fanouškům," nechal se slyšet Robert Plant v rozhovoru pro americké AprilFool Radio.

Plant se následně omluvil jak svým spoluhráčům, tak i fanouškům, že dlouhé roky upřednostňoval sólové projekty před „Zepelínama". „Je mi z toho smutno. Až s odstupem času vidím, kolik bolesti jsem svým sobeckým chováním způsobil," dodal Plant s tím, že jako „bolestné" odehrají polovinu koncertů světového turné bez nároku na honorář. Zároveň na tour chtějí vyzkoušet nový, revoluční model vstupného. „Věřím, že by to mohl být nový trend v muzice. Podobně jako před léty dali Radiohead zadarmo album ke stažení s tím, že cenu si stanoví sám stahující, tak my budeme nabízet lístky na náš koncert stejně. Ať sami fanoušci určí, na kolik si našeho vystoupení cení," vysvětlil Plant.

Nutno dodat, že Česká republika bude takovým pokusným králíkem, protože právě pod slavnou horou Říp odehrají 1.dubna 2013 Led Zeppelin své vystoupení. „Slyšel jsem o té hoře hodně a bude pro nás čest hrát na tak významném středoevropském místě," dodal Plant.

AKTUALIZOVÁNO: Vidět Led Zeppelin pohromadě a ještě k tomu v ČR by byla krásná věc, ale šlo jenom o aprílový žertík redakce iReport.cz. Ale kdo ví, třeba se jednou dočkáme...



zdroj: AprilNews, mp

plant_top
zavřít