Serj Tankian dokončuje sólovku Harakiri, těšte se v létě

Vydáno 04.04.2012 | autor: redakce

Frontman System Of A Down Serj Tankian dokončuje natáčení třetí sólovky s názvem Harakiri, pokračování Imperfect Harmonies z roku 2010. Novinka by měla vyjít v létě. 

Serj Tankian dokončuje sólovku Harakiri, těšte se v létě Serj Tankian dokončuje sólovku Harakiri, těšte se v létě


serjtVětšina skladeb byla napsána v roce 2011, ačkoli se pro Serje jednalo o nesmírně náročné období, jím nazvané jako "prací nejnabitější, ale také dosud nejproduktivnější rok mého života".

"Rok 2011 pro mě začal jako v ohni, a to doslova. Omladina v Piha na Novém Zélandu uspořádala silvestrovský ohňostroj, jehož zbytky skončily na pozemku mého soused - a chytil celý kopec. Dalo se čekat peklo po celý rok, a také se tak stalo: v příštích pěti dnech na celém světě uhynulo mnoho ptáků a ryb. Tím to ale neskončilo: mnoho stvoření spáchalo harakiri, něco jako rituální sebevraždu. Vědí snad o příštích osudech přírody a Země víc než my? V takové náladě jsem začal psát písně pro novou desku," říká Tankian.

Symbolika početných pokusů různých živých stvoření o ukončení existence je Serjovou emotivní nití, vinoucí se novými nahrávkami. K tomu přidal poznatky a zkušenosti z celého toho pro něj mimořádně náročného, ba chaotického roku. "Tahle deska je zásadně jiná, než všechny mé předchozí sólové. Je mnohem punkovější, gotičtější a elektroničtější ve stopách osmdesátých let, dynamicky sahající od heavy rocku po silně melodické songy. Textově se pohybuje od velmi osobních, politických a filozofických témat až po ta duchovní, humorná a milostná," líčí Tankian. 

Zkusil také poprvé komponovat poněkud odlišným způsobem. " Využil jsem na třech skladbách Apple iPad. Musíme se pokusit hledat stale nové postupy, nabízející možné nečekané výsledky."

Nové album nahrál, napsal, produkoval a natočil z podstatné části Serj sám. Uslyšíte tu ale také členy jeho koncertní kapely The F.C.C. – kytaristu Dana Montiho, basáka Mario Pagliarula a bubeníka Troye Zeiglera. Dan Monti navíc Serjovi pomohl při natáčení a mixu. Album bude masterovat Vlado Meller (Metallica, Red Hot Chili Peppers, Kanye West, Beastie Boys.).



zdroj: TZ, map

zavřít