A Banquet mají hotovo, debut Breath pokřtí 10. dubna v Praze

Vydáno 04.04.2012 | autor: redakce

A Banquet dotočili svoje první album Breath a nyní zvou na jeho křest. Ten proběhne 10. dubna v pražském Lucerna Music Baru.

A Banquet mají hotovo, debut Breath pokřtí 10. dubna v Praze A Banquet mají hotovo, debut Breath pokřtí 10. dubna v Praze


a-banquet2011Debutová deska s 11 tracky nazvaná Breath vznikala pod taktovkouSteva Albiniho, jednoho ze stvořitelů kultovního devadesátkového grunge zvuku, který je podepsán pod deskami hvězd jako jsou například PJ Harvey, Pixies, Manic Street Preachers a také posledním albem Nirvany, In Utero. Ke spolupráci a nahrávání v Chicagu se A Banquet dostali poté, co si padli do noty s domácím uznávaným producentem Borisem Carloffem, který se na albu Breath také podílel.

„Deska se dá stručně popsat jako syrová a melodická," shrnuje basák Michael. Šest kousků kapela natočila v prosinci loňského roku v americkém Chicagu přímo v Albiniho studiu, které v celosvětovém měřítku patří k nejlépe vybaveným. „Asi nejvíc na nás zapůsobil jeho úžasný přehled a profesionalita. Přesně věděl, kam sáhnout pro zvuk, který jsme potřebovali. Albini je přece živoucí legenda, která dělala s Cobainem! Také nás naučil víc o tvorbě i zvuku. Díky tomu jsme pak komplet překopali naše dosavadní vybavení a přivezli si domů spoustu nových zajímavých efektů," popisuje dál dojmy z natáčení Michalel.

Výsledkem je mix grungových kytar se současným elektro zvukem i retrem synth popu 80. a 90. let. Temné tóny koření chytlavý rytmus a emocionálně vypjaté anglické texty. První ochutnávku z připravovaného alba Breath v podobě singlu Far Away kapela nedočkavým fanouškům naservírovala už na na začátku března. Nejprve jej předvedli v akustické podobě ve vysílání televizní hitparády Medůza na ČT2 a studiovou nahrávku uslyšíte v rádiích již za pár dní. V současné době k ní také vzniká videoklip, na němž se podílejí i samotní členové kapely.

Křest proběhne 10. dubna v pražském Lucerna Music Baru, kde bude premiérově k dostání i cédéčko.



zdroj: TZ, map
zavřít