Michal Hrůza představuje Noc, Den vyjde na konci roku

Vydáno 05.04.2012 | autor: redakce

Michal Hrůza po dlouhých dvou letech dokončil první část koncepčního projektu Noc a Den. Třetí sólovka Noc vychází 16. dubna a pokřtěna bude následující den v pražském Lucerna Music Baru.

Michal Hrůza představuje Noc, Den vyjde na konci roku Michal Hrůza představuje Noc, Den vyjde na konci roku


CF054443Michal Hrůza je na jedné straně známý jako autor hitů Zejtra Mám, Černý Brejle, Krasohled, 1+1, Voda Živá, kterou nazpívala Aneta Langerová, či úvodní píseň ze seriálu Vyprávěj, je ale i autorem mnoha tematicky hlubších písní a balad, které jsou pro většinu posluchačů tak trochu ukryté.

Právě v těchto dnech dokončil první část koncipovaného projektu Noc a Den s podtitulem Noc, na které najdeme jak písně s hitovými ambicemi, např. Intuice, nebo Namaluj svítání, tak i znamenité balady Plamen (duet s Anetou Langerovou),

nebo Slunce bylo krásné, které navazují na film Lidice, pro který Michal napsal i většinu scénické hudby.

Aktuální pilotní novinka Namaluj svítání získala svou obrazovou podobu v belgickém Oostende v režii Michala Budinského, který točil i klip k Intuici.

Album Noc, na kterém Michal s kapelou pracoval přes dva roky, produkoval Aleš Zenkl. Autorsky se na něm kromě KAPELY HRŮZY podílel např. Xindl X (Ukolébavka) či NiceLand (Stůj), album obsahuje i coververzi legendárního hitu Mňágy a Žďorp Myslel jsem si, že je to láska.

„Na svět se někdy díváme jinak ve dne a jinak v noci. Oba tyto úhly pohledu jsme chtěli zaznamenat odděleně, proto vznikl nápad vytvořit dvě alba, která mají vnitřní soudržnost a přitom jsou rozdílná, jistou roli zde samozřejmě hraje i symbolika..."
, říká k celému projektu Michal Hrůza.

„Kladli jsme také velký důraz na grafickou stránku alba, protože věříme, že lidé, kteří upřednostňují fyzický nosič, ocení i jeho výjimečné obrazové zpracování.
Nejen na přední stranu desky, ale i ke každé konkrétní písni totiž namalovala Magdalena Šalamounová obrázek," dodává Michal.

Druhá část konceptu (Den) by měla být dokončena během následujícího roku.



zdroj: TZ, map

zavřít