Gorillaz končí, tvrdí Damon Albarn

Vydáno 09.04.2012 | autor: redakce

Frontman Blur Damon Albarn přiznal, že je nepravděpodobné, že by Gorillaz v budoucnu vydali další album. Kreslená kapela tak asi zanikne.

Gorillaz končí, tvrdí Damon Albarn Gorillaz končí, tvrdí Damon Albarn


gorillaz2011-1Když byl Albarn v rozhovoru pro Guardian dotázán, zda si myslí, že Gorillaz skončí, zmínil svého kolegu výtvarníka Jamieho Hewletta. "Jamie si myslí, že je konec. A já myslím, že se naše názory s Jamiem křížily už u posledního alba. Takže až jednou přijde čas, kdy se zase názorově shodneme..."

"Hudba a video spolu moc nešly dohromady, ale cítil jsem, že jsme natočili opravdu dobré album, tak jsem do toho šel. Šli jsme do toho všichni a hráli to," vysvětloval Albarn. Na otázku, zda se kvůli tomu pohádali, odpověděl: "Ehm... No, pohádali zní dost nedospěle, ne? Ale být ohledně tohoto nedospělý, to se stává. Je to škoda."

Čeští fanoušci budou mít příležitost užít si hudbu Gorillaz živě s obří animací letos 9. - 11. srpna na O2 Open Air festivalu v Panenském Týnci, kam dorazí Gorillaz Sound System.

Albarn se nyní věnuje především svému sólovému projektu Dr. Dre, který debutuje 7. května. Osmnáct skladeb na desce je inspirováno postavou matematika, astrologa, okultisty a vynálezce Johna Dee, který byl poradcem anglické královny Alžběty I. Damon Albarn na projektu spolupracoval s režisérem Rufusem Norrisem působícím ve West Endu a na Brodwayi. Pro účely tohoto vydání původní hudbu upravil a znovu nahrál. Kolekci písní pak ve vyjádřeních označil jako „strange pastoral folk". Nové verze Albarn uvede na festivalu ve Wiltshire v polovině dubna... 



map

chu388c95_gorillaz
zavřít