Tomi Popovič napsal píseň k filmu Estébák s Jiřím Mádlem v hlavní roli

Vydáno 10.04.2012 | autor: redakce

V poslední době se trochu mění situace ve slovenském filmovém průmyslu. Loni teenagerský film Lóve v kinech vidělo přes sto tisíc diváků a letos si velké ambice klade na sebe snímek Estébák, ve kterém hrají i Češi Jiří Mádl a Ondřej Vetchý. Hlavní skladbu k připravovanému filmu dnes zveřejnil Tomi Popovič.

Tomi Popovič napsal píseň k filmu Estébák s Jiřím Mádlem v hlavní roli Tomi Popovič napsal píseň k filmu Estébák s Jiřím Mádlem v hlavní roli

tomi topDěj filmu se odehrává v dobách nejtěžší normalizace v období okupace ČSSR vojsky Varšavské smlouvy. V časech, kdy se za vtipy o komunistech šlo do vězení, bydlení v panelácích, barevný televizor a telefon byly výsadou vyvolených a udávání bylo národním sportem. Hlavní hrdina Adam je radioamatér. Z nevinného koníčka se stává profesionální nástroj režimu. Za získané výhody, však musí zaplatit plněním rozkazů, které ničí životy jiných a ztrátou vlastní svobody. A jediný způsobem jak neztratit zdravý rozum a sebeúctu je "přechcať" práskače, udavače a fízly.

Přečtete si aktuální rozhovor s Tomim Popovičem, autorem písně Tvoja Svoboda. Ta byla složena speciálně pro film Estébák.





zdroj: csfd.cz, dm
zavřít