17 důvodů, proč je Axl Rose největší syčák rock'n'rollu

Vydáno 22.04.2012 | autor: redakce

Pro fanoušky Guns N'Roses je fakt, že se Axl Rose odmítl účastnit vstupu do Síně slávy, posledním z řady zklamání. Protože má na kontě podobných kousků víc, přinášíme vám přehled těch „nejlepších".

17 důvodů, proč je Axl Rose největší syčák rock'n'rollu 17 důvodů, proč je Axl Rose největší syčák rock'n'rollu


axl44417. Urážka Tommyho Hilfigera
Módní návrhář Tommy Hilfiger se svěřil, že ho Axl během párty fyzicky napadl. Doslova prohlásil: „Říkám si, že nechci přijít o zuby nebo o oko. Tak jsem ho praštil první.“ Takže nikdy víc žádná polo trička made by Hilfiger?

16. Není to zrovna věrný typ
V interview pro časopis Rolling Stone Axl uvedl: „Je opravdu těžké udržovat vztah s jednou osobou, když mi nedovolí si odbíhat za jinýma,“. Tak se uklidněte, dámy, tenhle věrný opravdu nebude.

15. Urážka redaktora Spinu
V písni Get In The Ring z alba Use Your Illusion II. veřejně ztrapnil šéfredaktora časopisu Spin Boba Guciioneho Jr. V překladu se v textu zpívá:  „Co, seš nasranej, že tvůj fotr má větší přísun kurviček než ty?“ Otec Boba Guccioneho byl šéfredaktor erotického magazínu Penthouse.

14. Strach z mořských řas
Axlova drsňácká image se otřásá v základech, když přijde řeč na mořské řasy. V jednom interview v roce 1987 přiznal: „Vylekám se a řvu úplně stejně, když jsem napaden bílým žralokem, jako když se mořská řasa dotkne mojí nohy." (v angličtině Great White, což je také název skupiny, která měla stejného manažera jako G N’R.

GunsnRoses_00313. Neexistující smysl pro humor
Jako aprílový žert frontman Offspring Dexter Holland přišel s tím, že jejich ještě nepojmenované album by se mohlo jmenovat Chinese Democrazy - You Snooze You Lose (album G’n’R z roku 2008 se jmenuje Chinese Democracy, pozn.red.). Axlovi to vtipné vůbec nepřipadalo – na Dextera poslal svoje právníky. Popravdě – tohle bylo to nejlepší, co kdy Offspring vymysleli.

12. Neumí být trpělivý
Eagles Of Death Metal dělali support G N’R na turné v roce 2006. Když přijeli na zkoušku o třicet minut později, tak je Axl označil za „holuby shitmetalu“ (Pigeons Of Shit Metal), což je docela slušná urážka.

11. Urážka Metallicy
Když se ho v roce 2008 v jednom z rozhovorů ptali, který je jeho oblíbený komiksový hrdina, odpověděl: „Mí oblíbení komiksoví hrdinové jsou Metallica a Slash“. Po tomhle výroku James Hetfield řekl časopisu Rolling Stone: „Guns N’Roses jsou zvláštním druhem kapely. A slovo kapela používám opravdu nerad. Je to chlápek a nějací další chlápci.“ Což je vlastně docela přesný popis toho, jak vypadají G N’R od roku 1993.

10. Nesnáší pudly
Pudlové jsou další položkou na Axlově „hejtovacím“ seznamu. V již zmiňovaném rozhovoru pro Rolling Stone z roku 1992 prohlásil: „Rád bych podotknul, že se mi naprosto hnusí malí psi, například pudlové. Mám s nimi jakýsi vážný vnitřní problém. Vše, co se jich týká, ve mně vyvolává pocit, že je musím zabít. Musím."

9. Není fanouškem fanoušků
Minulý rok vyhodil ze svého vystoupení ve Vancouveru fanouška se slovy: „Out, motherfucker! Out! Get the fuck out! Yea, you! See ya, you dumb motherfucker!“ Zde zřejmě není třeba překladu. Jedno je ale jisté – vyhozená osoba nebyla jeho matka.

8. Urážka Velvet Revolver
Když se Scott Weiland z Velvet Revolver spojil s G N’R, označil ho Axl za podvodníka a dodal, že kytarista Duff je bezpáteřní. Kyselé hrozny….

GunsnRoses_0847. Nepamatuje si texty
V roce 1988 řekl časopisu Kerrang!: „Nepamatuju si ani svoje telefonní číslo.“ Dělal si srandu. Snad.

6. Urážka Nirvany
Poté co Nirvana odmítla pozvání Guns N’Roses dělat support na jejich turné, potkal Axl Kurta Cobaina a Courtney Love na večírku MTV. Courtney se zeptala Axla, jestli by nechtěl být kmotrem jejich dcery Frances Bean. Načež se Axl obrátil na Kurta s žádostí, ať řekne té svojí děvce, aby držela hubu a vyzval Kurta na souboj.Ve finále vypadal vedle citlivého a oduševnělého Kurta jak securiťák ve výslužbě.

5. Bílé dready
Když se v roce 2002 na cenách MTV G N'R vrátili na scénu, šokoval Axl svým zjevem. Na slavnostní večer přišel s podivnými bílými dready. Nebyl to hezký pohled.

GunsnRoses_0844. Módní nevkus
Axl má naprosto příšerný vkus oblékání. Většinou se pohybuje někde mezi vzhledem pasáka, motorkáře, sportovního fanouška a dřevorubce. Pán temnot by se takhle oblékat opravdu neměl.

3. Chinese Democracy
Po patnácti letech čekání, kdy kapela procházela změnami, se fanoušci dočkali novinky Chinese Democracy. Album se pokoušelo být futuristické, ale znělo podivně, takže prostě zapadlo a určitě nikoho příliš nepotěšilo.

2. Rasta
Když se Axl opět vracel na scénu, jeho účes opět šokoval. Na hlavě měl rastu, účes z drobných copánků. Dokázal to, našel účes, který byl ještě horší než bílé dready. Co bude v roce 2013? Bílé afro?

1. Rock And Rollová Síň slávy
Svého posledního "zločinu" se Axl dopustil, když nebyl schopen udělat jedinou dobrou věc ve svém životě a vstoupit s G N’R do Rock And Rollové Síně slávy. Otočil se tak zády k bývalým členům Slashovi, Duffovi a Izzymu a také možnosti navázat na poslední Use Your Illusion. Asi nejvyšší čas přestat doufat, že to Guns N’Roses ještě někdy dají dokupy…

zdroj: NME.com, map, foto: archiv 


axl_rose_top

 

zavřít