Krucipüsk

Vydáno 24.04.2012 | autor: Martin Hanáček

Kapela se řadí mezi stálice české klubové scény, hrající metal, thrash metal a hardcore. Působí ve složení Tomáš Hajíček, Vojtěch Douda, Jaroslav Gabriel a Jiří Zika.

Její počátek se datuje od roku 1991 v Liberci tak, že leadr Tomáš Hajíček ze skupiny Hubert Macháně přechází do thrash-metalové kapely Veteš. Po měsíci zkoušení přichází do skupiny Petr Paulus a několik dalších měsíců na to vydává kapela debut s názvem Ratata u firmy Monitor.

Roku 1993 se skupina dostává do širšího povědomí díky turné s kapelami Debustrol a Kabát. O tři roky později nahrávají Krucipüsk druhé album s názvem Cirkus dneska nebude. K této desce jezdí kapela velké letní festivaly.

Frontman Tomáš Hajíček pozměňuje sestavu a kapela nahrává další dlouhohrající CD – to nese název Bigada bigada baby a vychází v roce 1998 u firmy Popron.

Skupina vydala nad desítku dlouhohrajících alb a vydobyla si své čestné místo na klubové scéně, ale i na letních festivalech.

 

Diskografie

Ratata (1993)
Cirkus dneska nebude (1996)
Bigada Bigada Baby (1998)
~4~ (2001)
10 YEARS (2002)
Druide! (2004)
Ahoj (2007)
Amen (2009)
Rodinnej diktát (2012)
Boombay (2013)
Tintili-Vantili (2015)
Sine Amore Nihil' (2017)

Další články interpreta

LIVE: Kapela Wohnout uvařila pražské fanoušky ve vlastním potu

Recenze

vydáno 28.11.2017

Skupina Wohnout brázdí české luhy a háje v rámci svého akustického turné a je jasné, že nemohla vynechat ani Prahu. O koncert...

LIVE: Sobotní The Legends Rock Fest: Traktor vyhrál diváckou soutěž kapel, nejoriginálnějšího fanouška mají Dymytry

Recenze

vydáno 23.07.2017

Druhý festivalový den v Hořicích přinesl koncerty kapel Dymytry , Komunál , Doga nebo Limetal a také výsledky diváckých...

LIVE: Krucipüsk předvedli velikonoční nářez v Plzni, celý sál zpíval, že Láska je ku*va

Recenze

vydáno 16.04.2017

Na Bílou sobotu zavítala na západ Čech thrashmetalová skupina Krucipüsk se strejdou Hájíčkem. Jedinečná atmosféra tohoto koncertu...

Jana Lota interview: Deska Do světla je zpětný dík dědovi za všechno, co mi dal

Rozhovory

vydáno 16.03.2017

Jana Lota vydala na podzim první část svého projektu Rudohořím, jednalo se o desku Do světla, která mapuje noční část dne. Druhý...

Michal Pavlíček interview: Vždycky jsem hudbu vnímal jako široký horizont, který je hezký ve své barevnosti

Rozhovory

vydáno 18.01.2017

Michal Pavlíček patří bezesporu k nejlepším, nejtalentovanějším a nejcharismatičtějším kytaristům naší země. Vloni oslavil...

LIVE: Nabitý Vysočina fest: Kabát přivezl plamenomety, Jelen pokřtil vlčata

Recenze

vydáno 10.07.2016

Největší festival na Vysočině letos přivezl hvězdy domácí scény, v čele se skupinami Kabát , Vypsaná Fixa , Chinaski nebo...

Protheus (Dymytry) interview: Umím bejt i nepříjemnej pan učitel!

Rozhovory

vydáno 25.05.2016

Desetitisíce fanoušků vědí, že Jan "Protheus" Macků je frontmanem nejstrašidelnější psy-core/metalové a stále oblíbenější kapely...

UDG interview: Při koncertě jsme jednou vlezli do vody, do který se nikdo asi 30 let neopovážil ponořit nohu

Rozhovory

vydáno 18.02.2016

Skupina UDG , původem z Ústí nad Labem, která je na české hudební scéně již od roku 1998, vydává po více jak třech letech nové...

zavřít