Nightwish přivezou do Prahy novinku Imaginaerum

Vydáno 25.04.2012 | autor: redakce

Nightwish vydali v prosinci album Imaginaerum, které si nyní mohou čeští fanoušci vychutnat live. Kapela ho totiž přiveze představit do holešovické Tipsport Areny už 30. dubna.

Nightwish přivezou do Prahy novinku Imaginaerum Nightwish přivezou do Prahy novinku Imaginaerum


nightwishK novince navíc Nightwish natáčeli i film.  „Všechno to začalo v roce 2007, když jsme míchali Dark Passion Play. Poslouchal jsem ty skladby a přemýšlel, co by mělo být další kapitolou v naší „kronice". Když jsem se ohlédl zpět do našeho katalogu, viděl jsem, jaký kus cesty jsme už urazili a jak se ty naše hudební přiběhy desku od desky vyvíjely. V ten moment jsem ucítil šílenou potřebu, udělat něco, co žádná kapela před námi neudělala. Něco tak velkého, inovativního a šíleného, že to budete buď milovat nebo nenávidět, ale nenechá vás to chladnými," vzpomíná Tuomas Holopainen na moment, kdy se dle svých slov rozhodl dodat hudbě novou dimenzi a celé jejich album „převést i do obrazu".

Holopainenův původní záměr byl natočit k albu třináct krátkých video snímků, které by do sebe zapadaly a dohromady vytvořily jeden velký příběh. Když však oslovil Stobe Harju (autora jejich videoklipu The Islander) s nabídkou spolupráce, Stobe navrhl natočit podle alba regulérní film. A ten nyní, po třech letech, dostává finální podobu.

"Tahle kombinace alba a filmu bude prvním svého druhu. Dobrodružná návštěva místa, které všichni známe, ale už jsme na něj zapomněli. Doufáme, že si tuhle cestu užijete," dodává Holopainen.



zdroj: TZ, map
zavřít