Rush se vrací po pěti letech s albem Clockwork Angels

Vydáno 08.05.2012 | autor: redakce

Rush oznámili před časem detaily o své očekávané novince Clockwork Angels. Je to první deska po dlouhých pěti letech, ze které představují i nový singl Headlong Flight. Dvacátá studiovka by měla vyjít 11. června.

Rush se vrací po pěti letech s albem Clockwork Angels Rush se vrací po pěti letech s albem Clockwork Angels


rush_rush_promopic_01Nahrávání začalo v dubnu 2010 s držitelem ceny Grammy producentem Nickem Raskulineczem (Foo Fighters, Deftones), který také spolupracoval na jejich posledním studiovém albu z roku 2007 ¨Snakes & Arrows. Rush jsou koproducenty obou alb. 


Texty Clockwork Angels vypráví o hledání mladého muže v barevném světě steampunku snažícího se najít svůj sen. V příběhu se objevují ztracená města, piráti, anarchisti, exotický karneval a přísný Hodinář, který vyžaduje preciznost ve všech stránkách každodenního života. Psaná podoba alba vznikla ve spolupráci sci-fi spisovatele Kevina J. Andersona s bubeníkem a textařem Rush Neilem Peartem.

Rush – Geddy Lee, Alex Lifeson a Neil Peart – prodali po celém světě přes 40 miliónů desek a odehráli bezpočet vyprodaných koncertů a turné po celém světě. Podle RIAA jsou Rush v počtu udělených zlatých a platinových desek na třetím místě na světě hned za Beatles a Rolling Stones.

Rush získali velké množství ocenění - velký počet Juno Awards a nominací na ceny Grammy. Časopis Rolling Stone o nich napsal "Je pravda, že Rush dnes neznamenají to, co v letech '76 nebo dokonce '96. Znamenají asi mnohem, mnohem víc."



zdroj: TZ, map

zavřít