Rara Avis zahalí Roxy do vůně květin a temného soundu

Vydáno 11.05.2012 | autor: redakce

Jak dopadne kombinace černé, ponurého soundu a vůně květin, to bude jasné už v pondělí 14. května, kdy své druhé album Expectations v pražském klubu Roxy v rámci Free Mondays pokřtí Rara Avis. 

Rara Avis zahalí Roxy do vůně květin a temného soundu Rara Avis zahalí Roxy do vůně květin a temného soundu


raraKřtu Rara Avis v Roxy se zúčastní nadějní Unique Figurines a jako hosté vystoupí Andrzej Palec z I Like You Hysteric a Jakub Šmucr ze Shogun Tokugawa. Kmotrem alba se stane Michal „Amák" Šťastný, v jehož studiu album spoluvznikalo.

Pět skladeb z novinky Rara Avis právě zveřejnili na svých Bandzone a Soundcloud profilech. Všichni se ještě před křtem můžou přesvědčit, jak sázka na černou, temný sound a vůni květin reálně vypadá. „Naše nové skladby popisují život ztracených lidí kolem nás i naše vlastní nenaplněná očekávání. Jsou žalmem naší naděje," říká frontman Daniel Galba.

Vydání Expectations předcházelo debutové album The Portrait (2010), které bylo inspirováno mezními životními situacemi. Česko-slovenská čtveřice Rara Avis (aktuálně zpěvák Daniel Galba, baskytarista Lukáš Sova, kytarista Tom Hasbach a bubeník Michal Marhoul) se po jeho vydání představila na řadě festivalů a také na koncertech po boku zahraničních kapel Hurts, The Cinematics nebo The Subways. K singlům předznamenávající nové album, Queens a By You, natočila videoklipy. První z nich produkoval a mixoval britský producent Neil Douglas.

Hostující indie-elektro-rockoví Unique Figurines vznikli v roce 2009 a hrají ve složení Alex Rigamortis, Martin Černý, Tomáš Rada a Peter Kováč. V loňském roce vydali své první singlové album s názvem Institute, pod níž je jako producent podepsán taktéž Michal „Amák" Šťastný.



zdroj: TZ, map

zavřít