Smrt prodává, Beastie Boys po úmrtí MCA postupují v žebříčku

Vydáno 12.05.2012 | autor: redakce

Beastie Boys zaznamenali raketový posun v žebříčku prodejnosti Billboard. Zvýšený zájem o jejich desky zaznamenali především po nedávné smrti jednoho z členů Adama Yaucha aka MCA.

Smrt prodává, Beastie Boys po úmrtí MCA postupují v žebříčku Smrt prodává, Beastie Boys po úmrtí MCA postupují v žebříčku


Beastie_Boys_010Minulý týden se prodalo 55 tisíc nosičů, což vyneslo Beastie Boys, kteří byli první v historii, jejichž rapové album Licenced To Ill se probojovalo do Bilboard 200 Chart, devatenácté místo v žebříčku.

Ostatní alba Beastie Boys Paul's Boutique, Hot Sauce Committee Part Two, Ill Communication, Check Your Head a Beastie Boys Anthology: The Sounds of Science jsou také zpátky v Billboard 200.

Billboard předpovídá, že příští týden by mohl být prodej ještě větší, protože smrt Yaucha je vidět na grafech už po týdnu.

Celkem skupina vydala osm alb. To poslední Hot Sauce Committee Part Two vyšlo v loňském roce. Původně mělo vyjít už v roce 2009 ale bylo odloženo poté, co Yauchovi lékaři diagnostikovali rakovinu lymfatických uzlin. Yauch nakonec této nemoci podlehl, zemřel ve věku 47 let. Jeho památce už na koncertech vzdali hold například Red Hot Chili Peppers nebo Coldplay.



map

zavřít