Ready Kirken

Vydáno 15.05.2012 | autor: Dominik Pavliš

V případě Ready Kirken se jedná o přední českou kapelu. Byla založena roku 1996 a její současní členové jsou Michal Mráz – kytara, zpěv, Jiří Dračínský – baskytara, Mika Ronos – bicí a zakládající člen Zdeněk Ceral – kytara. V minulosti byl členem například i Michal Hrůza. Název skupiny je odvozen od pseudonymu zpěváka skupiny Hells Devils, resp. Komety „Reddy Kirkena“ – Miloše Vokurky.

Jak již bylo řečeno, datum vzniku kapely se datuje na rok 1996. Konkrétněji na leden – kytarista kapely Anachronik Michal Hrůza dal kytaristovi pražské kapely Freeway Jam Zdeňku Ceralovi kazetu svých domácích nahrávek. Ceral dal vědět svým přátelům Romanovi Pleskotovi a Petru Lichtenbergovi a skupině již nic nebránilo ve zkoušení.

Již na jaře 1996 natočili demonahrávku a v červenci tohoto roku vystoupili na festivalu v Janderově. V tu dobu také vydali svou první studiovou nahrávku. O tři roky později natočili svůj první videoklip ke skladbě Zejtra mám. Ten byl roku 2001 nasazen do rádií a zaznamenal velký úspěch.

Kapela se jala nahrávat desku s názvem Vlny a v roce 2006 se píseň 1+1 z alba Čekal jsem víc stává nejhranější písní v českém éteru. Díky tomu také získává cenu Anděl. Zajímavostí je, že na deskách 2010 a Box se vydavatelsky a distribučně podílel server ulož.to, na kterém jsou alba oficiálně zdarma ke stažení.

 

Diskografie

Ready Kirken (1996)
Vlny (2001)
Čekal jsem víc (2002)
Krasohled (2004)
Asi se něco děje (2006)
Světy (2007)
2010 (2010)
BOX (2012)
Kde byl vykopán zakopanej pes (2015)

Další články interpreta

TOP 12 nejlepších domácích alb prvního pololetí 2017: Zrní, David Stypka, Vypsaná Fixa, Debbi, J.A.R. a další

Style

vydáno 12.07.2017

Jsme sice teprve v pololetí, ale už teď je jasné, že rok 2017 domácí hudební scéně přeje. Vyšlo u nás totiž tolik povedených alb,...

RECENZE: Michal Hrůza se inspiroval za polárním kruhem i filmy. Na nové desce je Sám se sebou

Recenze

vydáno 02.06.2017

Na nové desce se Michal Hrůza vyrovnává Sám se sebou. I když je to jeho první studiovka po návratu na pódia, kterému předcházelo...

Michal Hrůza interview: Občas v životě nevíme, co chceme

Rozhovory

vydáno 19.05.2017

V období vzniku nové desky Michal Hrůza zjišťoval, jakým směrem byl se měl jeho další život ubírat. "Každý jdeme svojí vlastní...

LIVE: Pardubický Majáles - zábavu nepokazil ani déšť. Hráli Chinaski, UDG, Jelen i MIG 21

Recenze

vydáno 17.05.2016

Letos poprvé trval Pardubický Majáles dva dny a výběr účinkujících byl opravdu pestrý. Předvedla se řada hvězd domácí pop music,...

Hádají se Citron, Support Lesbiens i další: Nejznámější rozkoly českých kapel posledních deseti let

Style

vydáno 13.05.2016

Máj je sice vnímán hlavně jako měsíc lásky, ale ne ve všech kapelách panuje mírumilovná atmosféra. V posledních letech se zdá, že...

Kam na Majáles: Studentské oslavy propuknou v květnu naplno (II.)

Style

vydáno 29.04.2016

První letošní Majálesy už proběhly, ale sezóna studentských oslav, které mnohdy přerostly v obrovské akce, je stále teprve v...

Adam Ďurica interview: České publikum je otevřené nové hudbě

Rozhovory

vydáno 09.02.2016

Adam Ďurica patří v současnosti k nejúspěšnějším slovenským zpěvákům. Jeho hity Mandolína či Nelutujem si už ale brouká i...

LIVE: My máme rukavice! Michal Hrůza s kapelou zahájili Jizerskou padesátku koncertem v Liberci

Recenze

vydáno 10.01.2016

V pořadí 49. ročník Jizerské padesátky přijela do Liberce zahájit Kapela Hrůzy. I přes velikou zimu přišel na náměstí hojný...

zavřít