Ready Kirken

Vydáno 15.05.2012 | autor: Dominik Pavliš

V případě Ready Kirken se jedná o přední českou kapelu. Byla založena roku 1996 a její současní členové jsou Michal Mráz – kytara, zpěv, Jiří Dračínský – baskytara, Mika Ronos – bicí a zakládající člen Zdeněk Ceral – kytara. V minulosti byl členem například i Michal Hrůza. Název skupiny je odvozen od pseudonymu zpěváka skupiny Hells Devils, resp. Komety „Reddy Kirkena“ – Miloše Vokurky.

Jak již bylo řečeno, datum vzniku kapely se datuje na rok 1996. Konkrétněji na leden – kytarista kapely Anachronik Michal Hrůza dal kytaristovi pražské kapely Freeway Jam Zdeňku Ceralovi kazetu svých domácích nahrávek. Ceral dal vědět svým přátelům Romanovi Pleskotovi a Petru Lichtenbergovi a skupině již nic nebránilo ve zkoušení.

Již na jaře 1996 natočili demonahrávku a v červenci tohoto roku vystoupili na festivalu v Janderově. V tu dobu také vydali svou první studiovou nahrávku. O tři roky později natočili svůj první videoklip ke skladbě Zejtra mám. Ten byl roku 2001 nasazen do rádií a zaznamenal velký úspěch.

Kapela se jala nahrávat desku s názvem Vlny a v roce 2006 se píseň 1+1 z alba Čekal jsem víc stává nejhranější písní v českém éteru. Díky tomu také získává cenu Anděl. Zajímavostí je, že na deskách 2010 a Box se vydavatelsky a distribučně podílel server ulož.to, na kterém jsou alba oficiálně zdarma ke stažení.

 

Diskografie

Ready Kirken (1996)
Vlny (2001)
Čekal jsem víc (2002)
Krasohled (2004)
Asi se něco děje (2006)
Světy (2007)
2010 (2010)
BOX (2012)
Kde byl vykopán zakopanej pes (2015)

zavřít