Visací zámek slaví letošní třicetiny kompletním vydáním svojí tvorby

Vydáno 18.05.2012 | autor: redakce

Punkoví klasici letos slaví 30 let existence v původním složení. Jako dárek si nadělili kompletní vydání jejich tvorby SAKUMPRÁSK! (1982-2012) obsahuje všechna alba a DVD, která Visáči během svého „života" vydali.

Visací zámek slaví letošní třicetiny kompletním vydáním svojí tvorby Visací zámek slaví letošní třicetiny kompletním vydáním svojí tvorby


visaci_zamek_tibiJeho součástí je i DVD s hudebním mystifikačním filmovým dokumentem Petra Zelenky Visací zámek 1982 - 2007 (Česká televize). Jde o jeho vůbec první vydání na DVD.

Jako úplná novinka také vycházejí dosud nikdy nevydané historické záznamy koncertů Visacího zámku, a to jako součást kompletu, tak i samostatně jako 2CD pod názvem Atentát na kulturu. První CD 1983 zachycuje druhý koncert Visacího zámku v pražském klubu 007 a první koncert na legendární Chmelnici. Jsou to naprosté začátky Visáčů, kdy neměli vlastně žádné vybavení a zesilovače i bicí si půjčovali.


„Zvuk je věru nenapodobitelný a naše tehdejší drzost obdivuhodná," komentuje zpěvák Jan Haubert. Druhým „živákem" je Julda Fulda, záznam koncertu z PKOJF (Parku kultury a oddechu Julia Fučíka) v předvečer 1. máje 1988. „Zvukově je to už podstatně lepší, ale atmosféra není zrovna sváteční. Repertoár je velmi temný a ze starých věcí jsme nehráli skoro nic. Když dnes Juldu poslouchám, říkám si, že Sametová revoluce přišla opravdu na poslední chvíli," dodává Haubert.

2CD obsahuje mj. celkem jedenáct zapomenutých a dosud nikdy nepublikovaných kompozic Visacího zámku.

CD´s: Visací zámek, Start 02, Three Locks, Traktor, Jako vždycky, Sex, Zámkománie, Visací zámek znovu zasahuje, Žofín (Live 2CD), Punk!, Klasika, Lucerna 25 let, 1983, Julda Fulda ; DVD´s: Visací zámek 1982 – 2007, Lucerna 25 let



zdroj: TZ, map
zavřít