Comeback Black Sabbath? Fiasko, nadávky a obviňování!

Vydáno 19.05.2012 | autor: redakce

Měla to být hudební událost roku. Nakonec se z chystaného turné Black Sabbath v původní sestavě stalo fiasko.

Comeback Black Sabbath? Fiasko, nadávky a obviňování! Comeback Black Sabbath? Fiasko, nadávky a obviňování!

sabbath2011_topKdyž Tony Iommi začátkem letošního roku oznámil světu bolestivou zprávu, že bojuje s rakovinou, zasadil plánům na comeback Black Sabbath první velkou ránu. Zdraví je ale vždy na prvním místě, kapelu to ještě víc semklo, Ozzy a spol. přiletěli za Tonym do Londýna, kde se měl z nemoci léčit, a chtěli mu být co nejblíže. Podporovat ho, pracovat na nové desce, plánovat budoucnost.

O měsíc později zasáhla plány Black Sabbath další „pecka", a to bubeník Bill Ward. „Když to podepíšu tak, jak to je, přijdu o svá práva, slušnost a důstojnost jako rockový hudebník. Věřím ve svobodu a svobodu projevu," bil se Billy v únoru do prsou s tím, že peníze jsou pro něj vždy na prvním místě a o samotné Black Sabbath mu až tolik nejde.

Situace dospěla až do takové fáze, že se Black Sabbath rozhodli Warda nahradit jiným bubeníkem. Bill celou událost rozmázl tím, že byl údajně najat na zahrání tří skladeb a koncert v Birminghamu. „Každý příběh má dvě verze," dodali Sabbati s tím, že se k Wardovi už nehodlají vyjadřovat. Místo toho najali náhradu.

Z původní sestavy tak naživo zahrají pouze Ozzy a Geezer Butler, což je vzhledem k velkolepým plánům z konce minulého roku velká čára přes rozpočet.

Black Sabbath odehráli comebackový koncert právě včera, 19. května právě v Birminghamu, v červnu je čeká Download festival. Do Čech zavítá tzv. projekt Ozzyho Osbournea a jeho přátel, zahrají 6. června v pražské O2 Areně.



mp
sabbath2011_top
zavřít