Smashing Pumpkins vydávají novinku, inspirovali se tarotovou magií

Vydáno 31.05.2012 | autor: redakce

Smashing Pumpkins pouštějí do éteru další část konceptu Teargarden by Kaleidyscope, 18. června vyjde novinka Oceania.

Smashing Pumpkins vydávají novinku, inspirovali se tarotovou magií Smashing Pumpkins vydávají novinku, inspirovali se tarotovou magií


pumpkins2011newSmashing Pumpkins patří k zásadním kapelám devadesátých let. Parta okolo zpěváka a kytaristy Billyho Corgana spoludefinovala kytarový zvuk poslední dekády dvacátého století, kdy rocková hudba pronikla do vysílání televize MTV a stala se součástí nejen amerického mainstreamu. Kapely jako Smashing Pumpkins, Nirvana nebo Pearl Jam změnily tvář hudebního průmyslu i životní styl celé generace posluchačů. Smashing Pumpkins si v průběhu dalších desetiletí prošli mnoha krizemi, několikrát se rozpadli a znovu obnovili činnost. V aktuální sestavě už z původních členů funguje pouze Corgan, který kapelu oprávněně považuje za svou.

Novinka Oceania je devátým studiovým albem Smashing Pumpkins a je součástí konceptu Teargarden by Kaleidyscope inspirovaného tarotovou magií. V druhé polovině roku 2009 se Corgan rozhodl namísto tradičního alba natočit konceptuální projekt. Rozsáhlé dílo, které má tvořit 44 skladeb, vzniká a je uveřejňováno postupně. Na konci roku 2009 byla například první část čítající devět skladeb k dispozici zdarma na webu kapely. O desce Oceania, kterou Corgan označuje za to nejlepší, co natočil od dob legendárního opusu Mellon Collie and the Infinite Sadness, se mluví jako o „albu v rámci alba". K dispozici bude na CD i digitálně.



zdroj: TZ, map


zavřít