Billy Talent pošesté přijíždějí za českými fanoušky

Vydáno 06.06.2012 | autor: redakce

Billy Talent se pošesté vrací do České republiky. Po koncertech po boku My Chemical Romance, Green Day či na festivalu Rock For People tentokrát zvolili komornější prostředí Velké Lucerny v Praze, kde vystoupí v neděli 10. června.

Billy Talent pošesté přijíždějí za českými fanoušky Billy Talent pošesté přijíždějí za českými fanoušky


billytalentBilly Talent píší svou historii už překvapivě dlouho, od svých středoškolských let, tj. cca od konce roku 1993. V jejich případě se potvrzuje pořekadlo o trpělivosti přinášející růže - až po devíti letech existence se dočkali větší pozornosti fanoušků, a první smlouvy s vydavatelstvím. Další postup byl ale už přímo raketový - po dalších čtyřech letech měla kapela na svém kontě dvě několikanásobně platinová alba a vyprodávala koncerty na všech kontinentech. Jejímu úspěchu zcela jistě napomáhá i její specifické hudební zaměření - na první poslech ničím nevybočující punk-rock na vlně The Clash, Rancid či Alkaline Trio se v něm nenuceně, ale velmi invenčně prolíná s progresivnějším rockovým stylem a la Jane's Addiction, Rage Against The Machine nebo At The Drive-In.

Českou republiku si Billy Talent podmanili o pár let později, než zbytek Evropy, avšak o to intenzivněji - nedělní koncert v Lucerně bude jejich již šestým vystoupením na našem území, přičemž je všechna stihli absolvovat v průběhu pouhých pěti let.

Od listopadu loňského roku pracují Billy Talent na novém, prozatím bezejmenném albu, které původně mělo vyjít v těchto dnech. Zejména díky několik měsíců trvající zdravotní indispozici bubeníka Aarona Solowoniuka se však jeho vydání cca o jedno čtvrtletí posunulo. Ani to však nebránilo promotérům mnoha velkých evropských festivalů, aby kapelu letos pozvali jako jeden z největších taháků. A právě mezery ve festivalovém turné, trvajícím až do 24. 6., využijí Billy Talent ke dvěma koncertům v Praze a Bratislavě, které se odehrají v menších prostorách, avšak s mnohem intenzivnější atmosférou a důrazem na nejvěrnější příznivce kapely.

Speciálními hosty nedělního večera budou švédští Atlas Losing Grip, následovníci evropské skate-punkové legendy Satanic Surfers, a rovněž slovenská punk-rocková stálice, Plus Minus.



map

billy_talenttop

zavřít