Osobní manager Freddieho Mercuryho dorazí na JamRock

Vydáno 13.06.2012 | autor: redakce

Dosud nikde nepublikované fotografie Freddieho Mercuryho s sebou na festival JamRock, který se koná 14. - 16. června, přiveze jeho osobní manager Peter Freestone. Zároveň zde uvede skupinu Pirate Swing Band. Kapelu, kterou si vybral spolu s Queen jako jedinou z více než pěti tisíc uchazečů na počest oslav u příležitosti výročí úmrtí Freddieho v Montreaux.

Osobní manager Freddieho Mercuryho dorazí na JamRock Osobní manager Freddieho Mercuryho dorazí na JamRock


aa_peter_freddiePeter Freestone začal v roce 1979 na částečný úvazek působit v Královské Opeře v Londýně. Později už vedl oddělení kostýmů Královského baletu, kde v roce 1979 v podstatě náhodou potkal Freddieho Mercuryho, který zde vystupoval na charitativním představení. Již dva týdny poté Peter začal pracovat pro skupinu Queen. Tento den se stal počátkem přátelství Freddieho a Petera. O rok později se stal i Mercuryho osobním tajemníkem a po jeho boku zůstal až do jeho smrti, tedy do listopadu 1991.

Následně začal pracovat jako ošetřovatel v nemocnici pečující o lidi s AIDS, stal se provozovatelem hotelu a dodnes se věnuje i dalším podnikatelským aktivitám. Je autorem dvou knih o Freddiem, jež byly přeloženy do mnoha jazyků a staly se bestsellery. 

A kapela, kterou pan Freestone uvede? Pirate Swing Band v čele s Jiřím Ševčíkem dosáhla neuvěřitelného úspěchu! V Montreaux, kde se celá megashow konala, zažili to, co provázelo Freddieho celou jeho aktivní kariéru. Peter Freestone i kytarista Queen Brian May si stojí za názorem, že Pirate Swing Band byli hlavní hvězdou. Oba si zdravě nadrzlé swingové úpravy hitů okamžitě oblíbili. May o kapele na svých stránkách napsal: "Sort of Frank Sinatra /Michael Bublé meets Queen", tedy "Jako by se Sinatra nebo Bublé pustili do Queen". Piráty si však nespojujme s revivalem Queen. Hrají celou plejádu světových kapel a jejich pojetí je unikátní. JamRock se tak odvážně pouští do nevyzkoušených vod, ale víme předem, že tahle show fanoušky festivalu v Žamberku nadchne!

zdroj: TZ, map
zavřít