Na koncert v Praze se moc těším, říká Amy Lee z Evanescence

Vydáno 13.06.2012 | autor: redakce

Vůbec první koncert amerických Evanescence v České republice se odehraje tuto neděli 17. června v pražské Incheba Areně. Kapela se podle svých slov do Prahy velmi těší.

Na koncert v Praze se moc těším, říká Amy Lee z Evanescence Na koncert v Praze se moc těším, říká Amy Lee z Evanescence


Evanescence_foto_92438„Přestože už to plánuju opravdu dlouho, v Praze jsem nikdy dříve nebyla, ani s kapelou ani sama. O to víc se na nedělní koncert těším," netají své nadšení zpěvačka Amy Lee.

„Připravili jsme si vyvážený mix starších skladeb a písní z loňské eponymní desky," přibližuje Lee program pražského koncertu. Ať už sestavování setlistu či výběr skladeb na nové album je pro Evanescence prý obzvlášť náročným „procesem". „Kolikrát napíšu písničku, vymyslíme k ní nástroje a staneme se jí úplně posedlí. Pořád jí hrajeme, třeba týden na ní intenzivně pracujeme a věříme, že to jednoznačně bude první singl z nové desky. Pak ale napíšeme další a zjistíme, že je ještě lepší, a tu předchozí musíme občas zapomenout. Nevím, jestli je to normální, ale my naše písně milujeme víc než kdokoliv jiný," dodává s úsměvem Lee.


Arkansaská kapela Evanescence, kterou v roce 1995 založila skladatelka, pianistka a zpěvačka Amy Lee spolu s kytaristou Benem Moodym, za sedmnáct let své existence natočila jeden koncertní záznam a pouhá tři studiová alba (včetně loňské novinky).

Jejich první oficiální album Fallen z roku 2003 si po celém světě zakoupilo přes 17 miliónů lidí. Jen ve Spojených státech, kde bylo vyhlášeno osmou nejprodávanější deskou roku 2004, bylo certifikováno sedminásobnou platinou a dva roky! okupovalo hitparádu TOP 200 časopisu Billboard. Skupina za něj byla nominována na šest Grammy, které ve dvou kategoriích proměnila ve vítězství. V nominačním seznamu Grammy Awards se Evanescence objevili znovu v roce 2008 - dva roky po vydání druhého alba The Open Door, které získalo platinu za jediný měsíc od uvedení do prodeje a celkem si ho pořídilo na šest miliónů poluchačů. V roce 2009 kapela zahájila přípravy nového alba, které produkoval jeden z nejlepších producentů současnosti Nick Raskulinecz, jenž se v minulosti podepsal např. pod alba Foo Fighters, Alice In Chains, Deftones nebo Stone Sour. Jednoduše pojmenovaná deska Evanescence vyšla 7.října 2011 a v prodejní hitparádě Billboard debutovala hned na první příčce.



zdroj: TZ, map {vypnoutlink:Alice}


evanesctop

 

zavřít