Votvírák: Václav Neckář, Iné Kafe, Charlie Straight, Prago Union i Chinaski

Vydáno 12.06.2012 | autor: redakce

Už v pátek 15. června se v prostoru letiště Boží Dar ve středočeských Milovicích rozběhne festival Votvírák, který příznivcům české a slovenské muziky nabídne nepřeberné množství kapel.

Votvírák: Václav Neckář, Iné Kafe, Charlie Straight, Prago Union i Chinaski Votvírák: Václav Neckář, Iné Kafe, Charlie Straight, Prago Union i Chinaski


vaclav neckar-umakartČtyři stage Vás budou neúnavně zásobovat exhibicemi rockových, popových a hip-hopových formací. Svou „padesátku“ zde letos oslaví skupina Olympic v čele s Petrem Jandou, který k oslavám kapely připojí i své sedmdesáté výročí. Kulaté třicáté narozeniny slaví také rocková legenda Arakain, jež patří k tradičním kapelám festivalu. Páteční program pojede ve stylu hudebních hvězd jako jsou Mig 21 s lídrem Jirkou Macháčkem, který herce nezapře. Nejen pro mladé slečny zahrají partičky Mandrage a UDG, pro hip-hopové fandy tu budou např. jihlavští  Pio Squad či stále oblíbenější Prago Union. Ze slovenských kapel svou show dále ukáží Desmod  a stále oblíbený Václav Neckář se skupinou Bacily.

chinaski_audV sobotním programu zazní velká hudební jména jako např. Chinaski, kteří zahrají 5 skladeb vybíraných přímo Vámi. Naostro to rozjedou Rybičky 48 z Kutné hory. Neuvěřitelnou hudební show zajistí electro-pop-punková banda Skyline, pop-rockový band Charlie Straight, kteří svou inspiraci načerpali od Coldplay či Radiohead až po Daft Punk a další. Lety mimo se pochlubí svou novou deskou Playback. Do varu posluchače jistě dostane i stále se vracející slovenská punková banda Iné Kafe. Návrat hlásí i legenda Lipo. Na natočení nového videoklipu bude lákat čáslavská Civilní obrana. Potěšení jistě přinese objev roku kapela Goodfellas.

Pro vytrvalce festival připravil každoroční Rockotéku radia HEY!,  která končí až se svítáním. Na návštěvníky čekají jak zajímaví interpreti české a slovenské hudební scény, tak také různorodý doprovodný program jako tradiční pouťové atrakce a adrenalinové campy. V rámci festivalu proběhne i paintbalový turnaj – třetí kolo české ligy paintbalu a současně mezinárodní paintbalový turnaj.

zdroj: TZ, map
zavřít