Bek Ofis vyhráli Český YouTube Fest 2012

Vydáno 14.06.2012 | autor: redakce

Druhý ročník Českého YouTube Festu, pořádaný magazínem iREPORT, Ochranným svazem autorským a českým Googlem, zná vítěze. Rozhodli o nich samotní uživatelé YouTube. Tím absolutním se stala pražská skupina Bek Ofis. Pětice nejlepších kapel byla vyhlášena na Cenách OSA a získává kromě jiného možnost vystoupit na velkých festivalech. 

Bek Ofis vyhráli Český YouTube Fest 2012 Bek Ofis vyhráli Český YouTube Fest 2012


bekofisBek OfisKomunita YouTube rozdělila mezi své favority celkem více než 60 tisíc hlasů, což je více než dvojnásobek loňského počtu hlasů. Zájem fanoušků se projevil také na počtu prohlédnutých videí na YouTube kanálu projektu, který dosáhl 550 000 zhlédnutí.

Absolutní vítěz druhého ročníku Českého YouTube Festu, kapela Bek Ofis, není na české scéně žádným nováčkem , vznikla v roce 2002. V letošním ročníku ČYTF zabodovala s písní Náhradník.

Jan J. Nedvěd, frontman Bek Ofis, úspěch komentuje: „Je to perfektní dárek nejprve od poroty, které si vážíme, a následně od fanoušků, kteří nás dlouhodobě podporují."

Bek Ofis si díky vítězství v Českém YouTube Festu zahrají hned na šesti festivalech (JamRock, United Islands, Prague City Festival, Rock for people, Sázava fest, Open Air Festival).

Zkrátka nepřijde ani další čtyřka, která u fanoušků YouTube zabodovala. Na druhé pozici se s písní Sečna umístila indie rocková parta Pankix. Třetí příčku obsadila moravská ethno-metalová sestava Silent Stream of Godless Elegy. Ta do soutěže poslala klip Skryj hlavu do dlaní. Čtvrté místo patří beatfolkové formaci EPY DE MYE a její skladbě Opustíme vzory. Pětku pak uzavírá song Levituju od opavských rockerů Kofe-In.

bekofis2Bek Ofis pózují v Hard Rock CaféDo druhého ročníku YouTube Festu zaslali talentovaní hudebníci o čtvrtinu více klipů oproti ročníku loňskému. Porota pod vedením Tata Bojs (Milan Cais a Mardoša) společně s Albertem Černým z Charlie Straight, loňským vítězem kapelou Flattus, zástupcem OSA Lukášem Paulů a šéfem iREPORT.cz Jardou Hudcem, měla nelehký úkol. Z téměř 800 přihlášených příspěvků mnoha žánrů musela vybrat 15 nejlepších finalistů. Ti se pak utkali o pět prvních míst v souboji o sympatie uživatelů YouTube.

Všech pět vítězů také získá možnost zkoušení v síti zkusebny.com, a to minimálně na jeden měsíc. Celkový vítěz může využívat zkušebnu zdarma až pět měsíců a navíc díky programu Partnerství Ochranného svazu autorského získá možnost účastnit se hudebního workshopu pod vedením lektora Jean Pierre Mathieu z pařížské školy Le Studio des variétés.

Mediálními partnery projektu jsou Hudební TV Óčko, Fajn radio, Bandzone.cz a Play.cz.

Více na youtube.cz/ceskyfest a na Google+.

zdroj: TZ, map {vypnoutlink:Air}
kopie 2 - bekofis
zavřít