Zrní a Markéta Irglová se spolčili ve filmu Poslední z Aporveru

Vydáno 18.06.2012 | autor: redakce

Už v září vyjde první singl ze soundtracku k filmu Poslední z Aporveru, který právě chystá kapela Zrní. Duet si s nimi zazpívá Markéta Irglová, držitelka Oscara a osmi divadelních cen Tony za film a muzikál Once.

Zrní a Markéta Irglová se spolčili ve filmu Poslední z Aporveru Zrní a Markéta Irglová se spolčili ve filmu Poslední z Aporveru


zrniDuet kapely Zrní a Markéty Irglové vznikne nejen ve dvou jazycích, ale i ve dvou odlišných aranžích. Jednou v doprovodu smyčcového kvarteta, podruhé v elektronickém provedení. „Která z verzí bude v září vypuštěná jako první singl, není ješte rozhodnuto. Možná si necháme poradit od posluchačů, třeba formou hlasování na facebookové stránce filmu," prozradila Alexandra Macháčová z Actor´s Runway Agency, která zajišťuje dramaturgii a produkci.

„První singl z nového filmu Poslední z Aporveru bude v září exkluzivně nabídnut v online obchodě SUPRAPHONline.cz," dodává Vladan Drvota z vydavatelství Supraphon.

Na střihu filmu spolupracuje Terry Rawlings, jeden z nejuznávanějších střihačů filmové historie, který spolupracoval například s Ridley Scottem na Vetřelci nebo Blade Runnerovi. V postavách obyvatel planety jménem Aporver uvidíme Maysu Tarpovou (celovečerní film Odsouzeni zemřít), Tami Stronach (císařovna z filmu Nekonečný příběh), Filipa Cíla, Davida Vobořila, Janu Pidrmanovou, Petra Formana, Tomáše Kluse a v jedné z posledních rolí Bořivoje Navrátila.

Výtvarná podoba filmu, ve spojení s animací a živými herci, vytváří neskutečný, fantastický svět zcela odlišný od naší reality. Svět obřích rostlin, na nichž stojí lidská města, svět, kde místo zvířat žijí létající květiny. Stejně tak je plný ničím neomezované fantazie i příběh filmu, jehož hybateli jsou odvážní chlapci, tajemní Věštci, zkázonosní Tokrejové, podivínští starci i statečné dívky. „Chlapec jménem Rybli se snaží vyrovnat se ztrátou svého otce, jehož zabily zlé příšery, kterým říkáme Tokrejové. Stahují lidi do mračen, která jsou dole pod houbami, kde lidé žijí, a tam z nich dělají další a další netvory. Hrdina musí projít cestu a zjistit, zda je ještě šance otce zachránit, případně zachránit ještě další jeho blízké. Cesta začíná v jeho vlastním srdci...," prozradil o příběhu filmu režisér Tomáš Krejčí. 



zdroj: TZ, map
zavřít