Green Day: Nová trilogie bude něco mezi AC/DC a ranými Beatles

Vydáno 21.06.2012 | autor: redakce

Billy Joe Armstrong prozradil nové podrobnosti k chystané trilogii alb ¡Uno! ¡Dos! ¡Tré!. Styl nově vznikajících desek nazval power popem a zařadil ho kamsi mezi AC/DC a rané Beatles.

Green Day: Nová trilogie bude něco mezi AC/DC a ranými Beatles Green Day: Nová trilogie bude něco mezi AC/DC a ranými Beatles


green_day_12"Chtěli jsme něco nakopávajícího, něco, kde bude víc síly. Prostě power pop, zařadil bych to stylově někam mezi AC/DC a Beatles v začátcích," uvedl Armstrong v rozhovoru pro Rolling Stone.

"Poslední dvě nahrávky byla klasická studiová alba. Ale tentokrát jsme natáčeli denně a všechny songy jsme dělali společně. Bylo to, jako bysme všichni v jedné místnosti jamovali - všichni jsme se věnovali mixu a dávali do něj své nápady. Když to posloucháte, zní to ohromně. Ale zároveň to taky zní jako nějaký garage band," prozradil Armstrong.

Kapela se nedávno pochlubila, že má pravděpodobně své nejplodnější období. Proto se také rozhodli vydat ne jedno, ale hned tři alba v rozpětí půl roku. "Prožíváme teď hudebně vůbec nejkreativnější a nejplodnější časy. Je to naše historicky nejlepší muzika vůbec, písničky přicházejí samy od sebe," říkají členové kapely.

Alba vyjdou v dvouměsíčních rozestupech, a to 24. září 2012, 12. listopadu 2012 a 14. ledna 2013. Tento speciální projekt následuje po Grammy oceněném albu 21st Century Breakdown a je opět produkován osvědčeným kapelovým spolupracovníkem Robem Cavallem.



map

Kopie (2) - Green-Day


zavřít