Hradologie: Charlie Straight, Anna K., Michal Pavlíček i Petr Bende

Vydáno 22.06.2012 | autor: redakce

Již čtvrtý ročník série festivalů Hradologie 2012 se uskuteční v období od 29. června do 25. srpna. Tentokrát přivítá jména jako Charlie Straight, Anna K., Abraxas či Kamila Střihavku.

Hradologie: Charlie Straight, Anna K., Michal Pavlíček i Petr Bende Hradologie: Charlie Straight, Anna K., Michal Pavlíček i Petr Bende


charlie straight v new yorku - autor marek dvorakHradologie 2012 letos odstartuje ve dnech 29.-30.6. na hradě Veveří, pokračovat bude 20.-21.7. v zahradě zámku Valtice, ve dnech 3.- 4.8.- na zámku Kunštát na Moravě a závěrečný festival proběhne 24.-25. 8. v zámecké zahradě ve Slavkově u Brna.
Svým náročným návštěvníkům nabídne Hradologie bohatý program, nabitý výraznými osobnostmi současné české a slovenské hudební scény.

Posluchači se mohou těšit na hvězdu současné hudební scény Charlie Straight, jednu z nejvýraznějších českých zpěvaček ANNU K., rockera s výjimečným hlasem Petra Koláře s kapelou, jedinečného Michala Pavlíčka v zajímavém projektu s evropskou hvězdou techno scény DJ LUCCOU, velkolepý Metropolitní symfonický orchestr pod taktovkou charismatického Ariella Šharona s rockovým frontmanem Jirkou Zonygou, chybět nebudou rockové kapely Abraxas, Proges 2, Špilberk, Futurum s Romanem Dragounem, Kamil Střihavka s Leaders!, či Petr Bende Band. Náročné posluchače určitě potěší legendární Luboš Pospíšil se značně omlazenou formací 5P.

Všechny roztančí brněnský Lidopop či živelný Fleret. Trošku funku přiveze David Dragoun Band a chybět nebudou ani bluesoví Plum Jam. Slovenskou hudební scénu zastoupí vítěz soutěže Superstar Peter Cmorík, tentokrát ovšem se svou bluesovou formací. Festivaly budou rozjíždět kapely Pozdní sběr, Schodiště i Folk Team v rockovém hávu. A na každém z festivalů se můžete těšit na šlapající kapelu Goodfellas, držitele letošní hudební ceny Anděl.



zdroj: TZ, map
zavřít